© ConcertFix

Dinsdag 12 juli, 20.15u - OLT Rivierenhof, Deurne

OLT Rivierenhof sluit countryster Steve Earle opnieuw in de armen

Van alle concerten die Steve Earle heeft gepland in het kader van zijn wereldwijde tournee, vindt er maar één plaats op Belgische bodem: zijn passage in het openluchttheater (OLT) van het Rivierenhof, op dinsdag 12 juli. De Amerikaanse singer-songwriter - bekend om zijn aanstekelijke countryrock en americana - stelt er samen met zijn begeleidingsband The Dukes zijn nieuwe, gevierde album voor, ‘So You Wannabe An Outlaw’.

PB

Earle wordt beschouwd als één van de pioniers van de hedendaagse americana. Hij trapte zijn muzikale carrière af in Nashville in de jaren zeventig als protegé van Townes Van Zandt. Zijn debuut Guitar Town verscheen in 1986, gevolgd door een indrukwekkende discografie van blues en americana tot country en folk. Hij speelde aan de zijde van de groten der aarde, zoals Johnny Cash, Emmylou Harris en Patti Smith.

Het leven van de singer-songwriter liep niet over rozen. Hij overwon drugs, zat in de gevangenis, speelde onder meer mee in enkele films en series als The Wire en Treme en won meerdere Grammy Awards voor zijn werk.

Zijn vorige show in OLT Rivierenhof - in 2006 - ging de annalen in als ‘memorabel' en ook zijn akoestische passage in 2009 in de Antwerpse Arenberg tijdens Crossing Border was er één van grote klasse.

Praktisch

Steve Earle, op dinsdag 12/07 (20.15u) in het OLT Rivierenhof. Info en tickets: www.oltrivierenhof.be/agenda/detail/steveearle_southsidejohnny

Tips om te Doen!