Ziehier de duurste milkshake ter wereld

De LUXE-milkshake van Serendipity 3 is door Guinness World Records officieel uitgeroepen tot de duurste ooit. Daarvoor krijg je er wel wat eetbare goudvlokjes erbovenop en de lekkernij wordt geserveerd in een glas met Swarovski-kristallen.

flb

Voor extravagante desserts moet je in Serendipity 3 in New York City zijn, dat bewijzen ze eens te meer met hun 'duurste milkshake ter wereld'. Prijskaartje: 100 dollar of omgerekend zo'n 85 euro. Maar de milkshake werd wel gemaakt met de beste ingrediënten die voorhanden zijn, zoals melk van het kanaaleiland Jersey waar veel botervet in zit, slagroom van Devonshire, vanille-ijs uit Tahiti en verse vanille uit Madagaskar.

En daar stopt het niet. De karamel wordt gemaakt van verse ezelmelk, die geïnfuseerd werd met cacao uit Venezuela en hazelnoten uit Piëmont. Dat alles wordt afgewerkt met eetbaar goud van 23 karaat en een Maraschinokers. Die vanillemilkshake wordt vervolgens geserveerd in een glas met daarop 3.000 Swarovski-kristallen, dat je helaas niet mee naar huis mag nemen.

NIET TE MISSEN