© BELGAIMAGE

Saudi-Arabië onderschept twee raketten uit Jemen boven hoofdstad

De Saudi-Arabische luchtafweer heeft zondag boven de hoofdstad Riyad twee raketten onderschept die werden afgevuurd door de Houthi-rebellen in Jemen. Dat meldden de Saudische staatsmedia op basis van het leger.

De raketten werden zondagavond afgevuurd rond 20.30 uur lokale tijd (19.30 uur Belgische tijd) vanuit de provincie Sa’dah, in het uiterste noordwesten van Jemen aan de grens met Saudi-Arabië, en waren gericht op “dichtbevolkt gebied”. “Twee raketten werden onderschept en vernietigd”, zegt kolonel Turki al-Malki. Daardoor vielen brokstukken naar beneden, maar die maakten geen slachtoffers.

De door Iran gesteunde Houthi’s vuren wel vaker raketten af op doelwitten in Saudi-Arabië, die meestal worden onderschept. Het gaat om vergelding voor de bombardementen die Riyad, aan het hoofd van een Arabische internationale coalitie, al sinds 2015 uitvoert op de rebellen in Jemen.

Sinds het begin de burgeroorlog in Jemen vielen er volgens de Verenigde Naties al bijna 10.000 doden en 55.000 gewonden. Het conflict leidde tot een zware humanitaire crisis.

MEER OVER Jemen