Vlaamse organisator voetbalstages wil inspringen voor “Schande 04” met eigen kampen

Een Vlaamse organisator van voetbalkampen biedt gratis zijn diensten aan om de geannuleerde Schalke 04-stages te vervangen door eigen kampen.

cds

Drieëndertig Vlaamse voetbalclubs kregen vorige week een ontgoochelend mailtje van het Nederlandse Sporting Events, dat zogenaamde Schalke 04-stages organiseert in ons land, genoemd naar de Duitse topclub uit de Bundesliga. “De stages zijn ge­annuleerd. We hebben het faillissement aangevraagd. Schalke 04 heeft de licentie ingetrokken”, stond er. Meer dan 1.000 spelertjes zouden betrokken zijn. Hun ouders hadden al tot 200 euro betaald voor de stage. Dat geld zijn ze kwijt.

© Facebook

De organisatie Voetbalito uit Geetbets (Vlaams-Brabant) heeft nu al die gedupeerde clubs gecontacteerd. “We willen hen uit de nood helpen, zodat hun voetbalkamp toch nog kan doorgaan”, zegt Marco Giovanelli. “Een tenue van Schalke 04 – of moet ik zeggen Schande 04 – en een bezoek aan de arena in Gelsenkirchen moeten ze niet verwachten. Maar er zal wel heel leuk gevoetbald worden.”

LEES MEER. Organisator voetbalkampen failliet: honderden kinderen zien droom in rook opgaan, hun ouders de centen

Nu in het nieuws