The Musketeers

Een pintje ‘Crowdsurf in a Rubber Dinghy’ alstublieft

De Belgische brouwerij The Musketeers lanceert in aanloop naar de opening van haar nieuwe brouwerij in Sint-Gillis-Waas, gepland eind 2018, een reeks Bucketlistbieren.

gvdv

‘Crowdsurf in a Rubber Dinghy’ luidt – als tweede bier in de reeks – op geheel eigenzinnige wijze het festivalseizoen in. De brouwers roepen fans op om deze zomer te crowdsurfen en zo de bucketlist van de brouwerij mee af te vinken.

“Iedereen heeft wel een aantal dingen op zijn of haar verlanglijstje staan”, zeggen brouwers Stefaan Soetemans en Kristof De Roo. “Dat is ook zo bij The Musketeers. We beslisten om onze persoonlijke bucketlist om te zetten in een reeks bieren die beperkt zijn in oplage, crafty van smaak en tegelijk erg doordacht gemaakt.”

“Ons eerste bier van de reeks was de tarwe-IPA ‘Run through a field of wheat’, een knipoog naar het meest ondeugende dat de Britse premier Theresa May naar eigen zeggen ooit in haar leven deed. Het tweede bier, ‘Crowdsurf in a Rubber Dinghy’, verwijst naar het festivalseizoen waar we in België zo trots mogen op zijn. We zouden het geweldig vinden, mochten we van fans filmpjes toegestuurd krijgen hoe ze op een festival crowdsurfen in een rubberbootje. Dat zou voor ons de ultieme kick zijn.”

‘Crowdsurf In A Rubber Dinghy’ is een typische dorstlesser. Het lichte bier met 6,5 procent alcohol heeft een droge afdronk en is licht zurig. De milde bitterheid maakt het bier voor een breed publiek toegankelijk. Een stevige carbonatie en een atypische citrustoets geeft het bier een sprankelend karakter, ideaal voor een warme zomeravond.

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio