© rr

Mil van Schoor van café Plaza stapt in politiek

Cafébaas Mil Van Schoor (59) van het populaire café Plaza in Sint-Amands staat bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober op de vijfde plaats van de N-VA-lijst voor Puurs-Sint-Amands.

gdb

Volgens lijsttrekker Jan Van Camp bevestigt Van Schoor hiermee zijn politieke ambities en zijn engagement voor de gemeenschap. Van Schoor is een geboren en getogen Sint-Amandsenaar. Zijn ouders hadden vroeger café Het Duifken op het Heiken, zelf is hij samen met zijn vrouw Magda al jaren uitbater van café Plaza in de Winkelstraat.

Hij is ook in het verenigingsleven heel bekend. “Al vele jaren zet ik mij op verschillende manieren in voor de samenleving”, zegt Van Schoor. “Onder meer als bestuurslid van voetbalclub SK Sint-Amands en voorzitter van de biljartclub. Vroeger was ik actief bij de kaatsclub, de krachtbal en de Chiro. Ik vond dat het nu de tijd was de sprong naar de politiek te wagen. N-VA was de logische keuze, want na jaren van stilstand en achteruitgang in Sint-Amands is het tijd voor echte verandering.”

N-VA-fractieleider in de gemeenteraad van Puurs en lijsttrekker bij de verkiezingen Jan Van Camp is tevreden; “Eerder maakten we met Lavinia De Maeyer, Guy Cools, Peggy Seeuws en mezelf de eerste kandidaten bekend, met Van Schoor vervolledigen we onze eerste vijf met een topkandidaat.”

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio