© Elke Lamens

Jongeren moeten zorgen voor twee extra zetels

“Vijf jongeren op de eerste tien plaatsen, dat is nog nooit gebeurd”, stelt burgemeester Luc Aerts bij de bekendmaking van de lijst van CD&V-CDB voor de verkiezingen.

ella

Het jongste lid, Rob Vorsselmans, is 18 en staat op tien. De andere vier jongeren zijn Tatiana Vandekeere op drie, Frans Van Looveren op vier, Sofie Faes op zeven en Christel Covens op negen. Ze worden geflankeerd door ervaring. Aerts trekt de lijst, OCMW-voorzitter Annemie Van Dyck staat op twee en eerste schepen Daan De Veuster sluit de top drie af. Cultuurschepen Kris Kenis duwt de lijst. “Het moet mogelijk zijn om 35% (tegenover 32,83% in 2012, red.), twee extra zetels, te behalen”, denkt Luc Aerts.

Op 14 oktober zijn het ook provincieraadsverkiezingen. Voor CD&V-CDB stelt Daan De Veuster zich kandidaat. Hij is al achttien jaar politiek actief en zetelt nu al in die raad. Daarin zijn in de toekomst nog maar 35 in plaats van 72 zitjes te veroveren. “De provincie zal alleen nog bevoegd zijn voor grondgebonden materie. Voor Brecht is dat een aangewezen partner voor onder meer uitbreiding van kmo-zone Kloosterveld, over Schoten, voor een nieuwe ontsluitingsweg over Brasschaat en de verdere ontwikkeling van het station.”Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio