© Jef Wijckmans

Officïele opening van vernieuwd dorpscentrum

Reet heft het glas na jaar vol werken

Een paar honderd inwoners van de Rumstse deelgemeente Reet was aanwezig op de officiële opening van hun dorpsplein. Samen met het gemeentebestuur hieven ze het glas na een jaar van ingrijpende werken.

jw

Het ideale weer zorgde ervoor dat zondagmiddag opvallend veel volk naar het Reetse Koningin Astridplein afzakte om de officiële heropening van het dorpscentrum te vieren. Burgemeester Geert Antonio (N-VA) kreeg tijdens zijn toespraak spontaan applaus bij de aankondiging dat ook de werken aan het waterbufferbekken eerstdaags opnieuw kunnen starten.

“Het rapport van de expert is binnen. Die moest vaststellen of scheuren in de woning ernaast door het uitgraven van het waterspaarbekken zijn gekomen. Ik veronderstel dat in september het afdekken van de constructie ook kan uitgevoerd worden.”

Vooraf schetste Antonio dat de werken drie miljoen euro hebben gekost. Twee miljoen ervan was voor ondergrondse werken, de rest voor de bovenbouw. Met een miljoen aan subsidies was de gemeentekas nog sterk genoeg om tegelijk ook de Steenweg op Waarloos aan te pakken.

Ook die werken lopen op hun einde waardoor alle verkeershinder in Reet tot het verleden zal behoren. In zijn toespraak prees de burgemeester de aannemers die zich nauwlettend aan het opgelegde tijdschema hielden. Dat was ook nodig, want volgend weekend staan de Reetse Dorpsfeesten in ook de Eikenstraat en het Koningin Astridplein gepland.

Als hoogtepunt van de openstelling van het dorpscentrum werd een gedenksteen onder de centraal geplaatste lindeboom onthuld.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio