Sebastian Vettel excuseert zich na crash in GP van Frankrijk

Foto: AP

Sebastian Vettel excuseert zich na crash in GP van Frankrijk

Print

De Duitser Sebastian Vettel (Ferrari) was zondag tijdens de Grote Prijs Formule 1 van Frankrijk, de achtste manche van het seizoen, verantwoordelijk voor het aanrijden van de Fin Valtteri Bottas (Mercedes), helemaal in het begin van de Grand Prix. De race werd vervolgens vijf ronden geneutraliseerd. Vettel reed nog naar een vijfde stek, Bottas werd zevende.

“Mijn start was heel goed, maar ik heb hem niet kunnen verzilveren”, stak Vettel na afloop van wal. De Duitser verloor door zijn vijfde stek de leiding in de WK-tussenstand aan GP-winnaar Lewis Hamilton.

“Ik probeerde Hamilton bij de start voorbij te steken, maar had weinig grip en verloor de controle over het stuur. Jammer genoeg raakte ik Valtteri vervolgens. Ik vind het jammer voor hem, omdat hij niets met het inhaalmanoeuvre te maken had. Gelukkig hebben we ons nadien allebei kunnen herstellen en niet te veel plaatsen verloren, maar het was geen topdag. Het was na het ongeval slalommen doorheen alle coureurs. Ik had kunnen eindigen zonder punten, maar dat is gelukkig niet gebeurd. Ik wil nu niet meer terugkijken. Ik kijk vooruit naar de GP van Oostenrijk volgend weekend.”

Meer sportnieuws