Milanov is grote ster op Flanders Cup Lokeren, beste wereldjaarprestatie in polsstokspringen

Foto: Marc Van Hecke

Milanov is grote ster op Flanders Cup Lokeren, beste wereldjaarprestatie in polsstokspringen

Print

Philip Milanov heeft zondag op de Flanders Cup atletiek in Lokeren zowel het discuswerpen als het kogelstoten gewonnen. Met de discus kwam hij tot een degelijke 65m60, met de kogel tot een persoonlijk record van 18m63.

De beste seizoensprestatie van Milanov in het discuswerpen is zijn 66m51 van op de Diamond League in Stockholm, zijn Belgisch record staat op 67m26. De Bruggeling is al geplaatst voor het EK in Berlijn, waar hij zijn zilveren medaille van in Amsterdam te verdedigen heeft, maar had toch gehoopt om in Lokeren wat verder te gooien. “Ik kan eigenlijk niet zeggen dat het goed was vandaag. Vooral ritmisch zat het niet snor. Ik wilde een beetje té graag en draaide te snel. Om op het EK op het podium te geraken, zal ik mijn Belgisch record moeten verbeteren.”

Met zijn persoonlijk record in het kogelstoten, dat Milanov in Lokeren met 23 centimeter bijstelde, was hij wel opgetogen. “Dat is een goed teken. Ik voerde alles wat trager uit dan tevoren bij het discuswerpen, en dat loonde. De komende weken moet ik vooral nog aan mijn ritme werken.”

De volgende competitie van Milanov is de Diamond League in Parijs op 30 juni. Ook het BK, op 7 en 8 juli in Brussel, staat op de planning.

Polsstokspringster zet beste wereldjaarprestatie neer

Polsstokspringster Elien Vekemans (17) heeft in Lokeren het Belgisch record voor atleten onder 18 jaar verpulverd. Ze stelde het record, dat op 4m06 stond, bij naar 4m20. Dat betekende een beste wereldjaarprestatie voor atleten onder 18 jaar.

Vekemans plaatste zich eerder al voor het EK U18 in het Hongaarse Gyor, maar mag nu ook naar het WK U20 in het Finse Tampere. Axelle Dauwens zou in Lokeren in principe haar comeback maken na een blessureperiode, maar meldde zich in laatste instantie af. Rolstoelsprinter Peter Genyn viel er zijn wereldrecord van 19.89 op de 100 meter aan, maar moest vrede nemen met 20.13.

Op de afsluitende 3.000 meter in Lokeren was de Nederlandse Diane Van Es de beste in 9:23.02, Belgisch veldloopkampioene Imana Truyers werd tweede in 9:30.09, oftewel negen seconden boven haar persoonlijk record.

MEER SPORTNIEUWS