Elise Mertens ontmoet Kuznetsova in Eastbourne, Alison Van Uytvanck treft Stosur

Foto: BELGA

Elise Mertens ontmoet Kuznetsova in Eastbourne, Alison Van Uytvanck treft Stosur

Print

Elise Mertens (WTA 17) start het WTA-toernooi van Eastbourne (gras/852.564 dollar) met een vrijstelling. In de tweede ronde neemt ze het op tegen de Russische Svetlana Kuznetsova (WTA 58). Alison Van Uytvanck (WTA 44) ontmoet in de eerste ronde de Australische Samantha Stosur (WTA 98).

Van Uytvanck en Stosur speelden eerder dit jaar een eerste keer tegen elkaar. De Grimbergse haalde het in Rome (op gravel) na een driesetter. De winnares van dit duel treft in de tweede ronde de Russische Daria Kasatkina (WTA 14), het zevende reekshoofd.

Elise Mertens kan even rustig afwachten. Zij speelt in de tweede ronde tegen de Russische Svetlana Kuznetsova (WTA 58), die zondag in de eerste ronde in drie sets (6-3, 3-6 en 6-4) de maat nam van de Griekse Maria Sakkari (WTA 35). Het wordt het eerste onderlinge duel tussen Mertens en Kuznetsova.

Mertens dubbelt in Eastbourne ook opnieuw aan de zijde van de Nederlandse Demi Schuurs. In de eerste ronde treft de tandem van de Lage Landen al meteen het eerste reekshoofd, de Tsjechische vrouwen Sestina Hlavackova en Barbora Strycova. Mertens en Schuurs verloren zondag nog de dubbelfinale in Birmingham.

MEER SPORTNIEUWS