© Photo News

© BELGA

© BELGA

© BELGA

1 / 4

Nieuwkomer Thomas Buffel is meteen de blikvanger op open training Zulte Waregem

Met een voltallige kern van 25 spelers is Zulte Waregem zondagnamiddag aan de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen begonnen. Voor de ongeveer 2.000 aanwezige fans was de kersverse aanwinst Thomas Buffel (37) uiteraard de blikvanger. In totaal trok Essevee zeven nieuwe spelers aan.

Op het einde van vorig seizoen besloot Racing Genk het contract van Thomas Buffel niet te verlengen. Meerdere clubs lonkten naar de ervaren West-Vlaming, die uiteindelijk een contract voor een jaar ondertekende bij Zulte Waregem. “Dit is een ambitieuze stabiele club waar ik mijn steentje nog kan bijdragen en mijn ervaring zal gebruiken op en naast het veld”, vertelde Buffel.

© Photo News

De supporters maakten zondagnamiddag ook voor het eerst kennis met zes andere aanwinsten. De Zwitserse verdediger Marco Bürki (24), broer van Dortmund-keeper Roman, maakt de overstap van Young Boys Bern. Bij Waasland-Beveren werd de Zweedse linksachter Erdin Demir (28) weggeplukt. Op het middenveld versterkte Essevee zich met de Nederlandse Marokkaan Hicham Faik (26) van Excelsior. Ten slotte werden ook de Noorse aanvaller Henrik Bjørdal (21) en de Finse jeugdinternationals Mikael Soisalo (20) en Urho Nissilä (22) aangetrokken. Bryan Verboom keerde terug na een uitleenbeurt bij buur KV Kortrijk.

© BELGA

© Photo News

Op zaterdag 30 juni speelt Zulte Waregem zijn eerste oefenwedstrijd, uit bij Sparta Petegem. De jaarlijkse fandag vindt op 8 juli plaats. De eerste competitiewedstrijd staat op zaterdagavond 28 juli op het programma. Het team van Francky Dury neemt het dan in het eigen Regenboogstadion op tegen Waasland-Beveren.

MEER OVER SV Zulte Waregem

Meer voetbalnieuws