Sinksenfoor trok dit jaar 800.000 bezoekers

Foto: Joris Herregods

Sinksenfoor trok dit jaar 800.000 bezoekers

Print
Antwerpen / Borgerhout -

Ongeveer 800.000 mensen hebben dit jaar een bezoek gebracht aan de Sinksenfoor, die van 19 mei tot vandaag op Spoor Oost stond. Dat zijn er ongeveer evenveel als vorig jaar.

In 2015 vond de Sinksenfoor voor de eerste keer plaats op Spoor Oost. Toen stond de foor er 51 dagen (twee weken langer dan anders) en trok ze 850.000 mensen.

Zowel in 2016 als in 2017 en dit jaar stond de foor er 37 dagen. In 2016 vonden bijna 600.000 bezoekers hun weg naar het kermisterrein. Vorig jaar waren er met 800.000 kermisliefhebbers een derde meer bezoekers.

Dit jaar viel Pinksteren en dus ook de Sinksenfoor erg vroeg op het jaar en dat had een minder grote opkomst van studenten tot gevolg, omdat die aan het blokken waren voor hun examens.

“Maar het viel de foorkramers wel op dat veel trouwe klanten van op het Zuid (de vroegere locatie van de Sinksenfoor, nvdr) nu ook hun weg naar Spoor Oost hebben gevonden. Op het Zuid waren vroeger ook meer toevallige bezoekers, die snel een attractie of een pak smoutebollen meepikten, terwijl bezoekers er op Spoor Oost meer een echte familie- of daguitstap van maken”, zegt Vincent Delforge, woordvoerder van de Sinksenfoor.

150 attracties

Er stonden dit jaar meer dan 150 attracties op de Sinksenfoor. De twee nieuwe attracties, de Shaker en de Tower, waren de grote blikvangers. De Tower, met een vrije val vanaf bijna 90 meter, bleek een publiekslieveling.

Lackmans

Deze editie was een recordjaar voor de verkoop van ‘lackmans’-wafels, want als alle verkochte exemplaren achter elkaar zouden gelegd worden, dan hebben de bezoekers zo’n 25 kilometer lackmans gegeten.