Josefien (7) en Lien (9) willen de Heer nog dienen

Print

Lien en Josefien met gebedsleider Gertjan. Foto: kma

Zandhoven - De parochie in Massenhoven kent een heropleving. In plaats van één mis per maand, zijn er sinds kort maandelijks een eucharistieviering én een gebedsdienst. En zaterdag trad zelfs een nieuwe misdienaar aan.

Josefien Van den Bergh (7) deed dit jaar haar eerste communie. Vanaf dat moment mag een kind misdienaar worden. Aangestoken door het enthousiasme van haar vriendin Lien Vandyck (10), liet Josefien verstaan dat ze ook wel misdienaar wou worden. En zo komt het dat de parochie St-Stefaan van Massenhoven als enige parochie in Groot-Zandhoven nu over twee misdienaars beschikt.De processielampen dragen, met de schaal rondgaan, op het juiste moment op de juiste plaats staan: Josefien en Lien kweten zich prima van hun taak.

Gebedsleider Gertjan Buyle was heel blij. “En volgend jaar komt er wellicht nog een derde bij”, vertelt Liens mama Caroline Gommeren, die ervoor ijverde dat naast een eucharistieviering elke tweede zaterdag van de maand nu ook nog een gebedsdienst op elke vierde zaterdag van de maand in de kerk van Massenhoven plaatsvindt.

Omdat er soms maar acht mensen in de mis zaten, was het aanbod afgebouwd. Maar zaterdag tijdens de gebedsviering met Josefien en Lore zaten er liefst twintig gelovigen, waaronder Marcel De Schutter, trotse opa van Josefien. “Ik ben zelf misdienaar geweest bij de paters in Hooidonk. Wij hadden met de misdienaars zelfs een eigen zangkoor en toneelkring”, wist opa nog. “In die tijd waren wij nog gemakkelijk met dertig misdienaars.”

Samen met acht andere parochies maakt St-Stefaan Massenhoven sinds kort deel uit van de grote pastorale eenheid Sara en Abraham. Elke tweede zaterdag gaat priester Alvi er voor, maar binnenkort vertrekt hij voor een opbouwproject samen met Zandhovense jongeren naar Colombia en wordt hij tijdelijk vervangen door pastoor Thomas.

 

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio