Verras je gasten met frosecco, nu al een hip zomerdrankje in New York

Foto: Instagram

Food

Verras je gasten met frosecco, nu al een hip zomerdrankje in New York

Print
Sinds 1 Hotel Brooklyn Bridge het drankje op de kaart heeft gezet, verschijnen overal frozen prosecco's of frosecco's op internet. Frosecco is dus hip, en niet eens zo moeilijk om thuis zelf te maken.

1 Hotel Brooklyn Bridge in New York vond dat het na de frosé hoog tijd werd voor de frosecco en zette het bevroren drankje op de kaart van hun rooftopbar. En sindsdien verschijnt het aperitief overal op internet. 

Het hotel in New York serveert twee cocktails: Frosecco Fioré met vlierbloesem, citrus en lavendel, of Frosecco Frutta, met blauwe bessen en perzik. 

Frosecco doet heel hard denken aan de frosé-trend in 2016. Toen besloot een barman van Bar Primi in New York om slushie te maken met rosé. Nu is er dus frosecco, en thuis zelf frosecco maken is helemaal niet zo moeilijk.

Frosecco Frutta:

1 fles prosecco / een bakje braambessen / siroop van braambessen / perziksiroop / limoensap 

Maak eerst op voorhand ijsblokjes van je favoriete fles prosecco. Het duurt een aantal uur tot de prosecco bevroren is. Om je drankje te maken, maak je een mix van 30 cl van (gemixte) braambessen (en siroop). Doe er 20 cl limoensap bij en 10 cl perziksiroop. Doe alles samen met de ijsblokjes in de blender tot je mix op een slushie begint te lijken. 

Serveer in een groot wijnglas en versier met bessen en perzik. 

 

 

NIET TE MISSEN