© BELGA

Buffel zet carrière verder aan de Gaverbeek: “Vuur is nog niet gedoofd”

Thomas Buffel (37) zet zijn carrière verder aan de Gaverbeek. Zoals eerder aangekondigd zette de rechterflankspeler zijn krabbel onder een contract bij Zulte Waregem. Buffel kreeg geen contractverlenging bij KRC Genk.

rahe

Buffel wordt deze namiddag op training verwacht. Essevee zet duidelijk in op ervaring, want het denkt ook aan Olivier Deschacht. Die geniet echter ook belangstelling van Antwerp.

Buffel is alleszins tevreden met zijn overstap. “Het vuur is absoluut nog niet gedoofd en de passie om op het veld te staan is nog te groot”, aldus de speler op de webstek van Essevee. “Ik ben Zulte Waregem dankbaar voor de kans die ze mij geven. Dit is een ambitieuze stabiele club waar ik mijn steentje nog kan bijdragen en mijn ervaring zal gebruiken op en naast het veld”, klinkt het overtuigd.

Buffel weet nog niet of hij in Genk blijft: “Neergelegd bij beslissing”

© JEFFREY GAENS

© JEFFREY GAENS

© JEFFREY GAENS

© JEFFREY GAENS

© JEFFREY GAENS

1 / 5

Thomas Buffel en Genk-voorzitter Peter Croonen hebben maandagochtend samen de pers te woord gestaan. Het was de eerste keer dat Buffel reageerde op zijn vertrek bij de club als speler. Hij weet nog niet of hij in wil gaan op het aanbod om aan de slag te gaan in de Genkse jeugdacademie.

Voorzitter Croonen noemde het opnieuw “een moeilijke beslissing”. “Thomas is een van de beste transfers die de club ooit heeft gedaan. Hij heeft geweldige statistieken bij elkaar gespeeld. Onze deur staat altijd open voor hem.”

Buffel zelf noemde het vertrek “geen goodbye forever”. “Ik had er graag nog een jaartje bijgedaan om zo in schoonheid te eindigen als profvoetballer in Genk. Helaas werd hier anders over beslist. Een beslissing waar ik me met spijt in het hart bij neerleg want niemand is groter dan de club.”

“Ik bekijk het aanbod van Genk nog. Ik wil nog niet stoppen en ga nog een jaar door. Ik heb al een aantal telefoontjes gekregen, maar ik zal wel het gevoel moeten hebben dat het een ambitieuze club is”, vertelde hij.

Na passages bij Feyenoord, Excelsior, Glasgow Rangers en Cercle Brugge speelde Buffel maar liefst 388 wedstrijden - een clubrecord - in het shirt van KRC Genk. “Racing zit voor altijd in mijn hart. Ik ben trots op mijn negen jaren in Genk. Ik bedank de club dat ze ook in moeilijke periodes achter mij stond (Buffel verloor anderhalf jaar geleden zijn echtgenote, nvdr.). Genk heeft er een medesupporter bij.”

Olivier Deschacht (37) kan naar twee eersteklassers, samen Van Holsbeeck al gespot op Bosuil

© rr

Het pensioen van Olivier Deschacht (37) is misschien nog niet voor meteen. De verdediger is ontgoocheld omdat hij bij Anderlecht geen nieuw contract kreeg en de honger om zich nog een jaar te bewijzen groeit. Antwerp en Zulte Waregem informeerden alvast en op de Bosuil werd Deschacht zelfs gespot aan de zijde van Herman Van Holsbeeck.

Voor het eerst in 17 jaar begon Anderlecht aan het seizoen zonder Olivier Deschacht. Het telefoontje van Luc Devroe om afscheid te nemen, zindert wel nog na. “Olivier reageerde teleurgesteld en zelfs een beetje kwaad”, aldus Devroe. “Het was duidelijk dat hij nog een jaar wou voetballen, maar soms moet je moeilijke beslissingen nemen. Olivier mocht dan wel zeggen dat hij vrede wilde nemen met een plaats op de bank, maar het karakter van een 37-jarige verander je niet meer. Gezien de problemen van vorig seizoen (Deschacht vloog naar de B-kern, nvdr), zijn leeftijd en ons verjongingsproces , besloten we om niet met Ollie door te gaan. Het jaar te veel wilden we niet riskeren.”

Met Van Holsbeeck?

Een functie binnen Anderlecht had één en ander kunnen oplossen, maar dat is geen optie. “We gaan geen functie creëren om functies te creëren”, vervolgde Devroe. “Er loopt hier al genoeg volk rond.”

Als Deschacht een beetje teert op revanchegevoelens zien ze hem misschien sneller terug dan verwacht. Als tegenstander op het veld. Gisteren circuleerde een foto van Olivier Deschacht aan de Bosuil geflankeerd door niemand minder dan Herman Van Holsbeeck. Ook die heeft nog een eitje te pellen met RSCA en kan met zijn goeie banden bij Antwerp fungeren als tussenpersoon. Er werd ons alleszins bevestigd dat The Great Old interesse heeft.

Maar Antwerp is niet de enige gegadigde. Zulte Waregem polste de jongste jaren wel vaker naar Deschacht en deed dat ook nu weer. CEO Eddy Cordier van Zulte Waregem: “We informeerden naar Deschacht en het dossier is - net als dat van Buffel - hangende.”

Het zijn goeie vrienden, Buffel en Deschacht. De 36-jarige flankaanvaller was vorig week nog op het kerkelijke huwelijk van de verdediger en samen kunnen ze misschien nog een rol spelen in Waregem. Buffel kan de troef zijn van Essevee. Deschacht liet dan wel eerder verstaan dat hij nooit voor een ander team dan Anderlecht zou spelen, maar nu lijkt hij daar toch anders over te denken.

MEER OVER KRC Genk

Meer voetbalnieuws