Heist houdt Anderlecht in bedwang

Foto: Photo News

Heist houdt Anderlecht in bedwang

Print

Drie dagen nadat het maar heel nipt verloor van KV Mechelen (2-3) hield een verdienstelijk Heist nu Anderlecht in bedwang. Roel Tambeur scoorde in de tweede helft de gelijkmaker.

In volle WK en met amper enkele trainingen in de benen bood Anderlecht zich niet helemaal compleet aan, maar toch. Aan bekende nemen ontbrak het zeker niet. Trebel, Ganvoula, Kums, Najar, Obradovic, Musona, Amuzu en Gerkens stonden op het wedstrijdblad.

De Brusselaars hadden vrijdagavond trouwens al gespeeld tegen RWDM (0-1 winst) en zagen in die match Dimata, die op het punt staat Wolfsburg te ruilen voor Anderlecht geblesseerd uitvallen. Zonder erg, Dimata werd uit voorzorg aan de kant gehouden. De partij werd aan een laag tempo gespeeld. Laag in nog andere dingen. Ook het aantal kansen was schaars. Op het half uur werd het 0-1. Een stifter van Francis Amuzu. Al snel in de tweede helft stond het gelijk. Een lange ren van Roel Tambeur, via een bezoekend been verdween de bal in doel.

In het laatste half uur waren er nog kansen voor Anderlecht, met Frank Boeckx voor het eerst na zijn blessure weer tussen de palen. Boeckx speelde de eerste helft. En zo eindigde deze match, bijgewoond door een duizendtal toeschouwers, op een gelijkspel. Anderlecht vertrekt maandag voor een vijfdaagse stage naar het Nederlandse Mierlo,

Heist speelt op woensdag 4 juli een volgende oefenpot in het eigen stadion tegen Lommel. Bij Heist deden twee testers mee. Charles Kwateng (ex-Lierse en vorig seizoen bij Mandel United) en Mohammed Zeroual (KV Mechelen).

Meer voetbalnieuws