Verkiezingen 2018 - Berendrecht-Zandvliet-Lillo

N-VA-lijst Polder voorgesteld met twee studenten op de lijst

N-VA-lijst Polder voorgesteld met twee studenten op de lijst

Print
Berendrecht-Zandvliet-Lillo -

Lijsttrekker en huidig districtburgemeester Carl Geeraerts stelde een N-VA-lijst samen waarop zowel de jongeren (met twee studenten van net 18 jaar) als senioren met ouderdomsdeken Bertha Dierckx (76; door omstandigheden niet op de foto) aan bod komen.

Verder wil de Vlaams nationale lijst een weerspiegeling van de bevolking zijn, met zowel bedienden als managers, een zelfstandig zaakvoerder en een drietal gepensioneerden. De ganse fractie in de huidige districtsraad (Raf Crijnen, Carl Geeraerts, Marc Maes, schepen Rudi Sempels, Willem van Alsenoy en fractievoorzitter Gert van Herck) stelt zich herverkiesbaar. Lijstduwer wordt gemeenteraadslid Danielle Meirsman (61).

Opvallend op de lijst zijn inderdaad de studenten Laura Adriaenssens (Berendrecht) en Knud Geeraerts (Zandvliet) die beiden 18 zijn. Diensthoofd Pascale De Langhe zit met 50 in de middenmoot. Daarin zitten ook bankmedewerker Sheila van de Puttelaar en mechanisch vormgever Guido van Loock uit Berendrecht die 54 zijn. Diëtiste Anne Kopp uit het Reigersdorp is 66. Een opvallende aanwinst is zeker Carina Stark (52) uit Berendrecht die een rol speelt in verschillende verenigingen en die zich sterk maakte bij de oprichting van Buurt Informatie Netwerken (Bins).

De N-VA wil voortbouwen op de structuurschets, de kenmerkende dorpskernen bewaren en elk jaar een dorpsdag inrichten. Voor de oudere senioren wordt een actieplan opgemaakt. Verkeer en mobiliteit nemen een belangrijke plaats in op het programma van de partij.

Verkiezingsnieuws