Raadslid vraagt strenge controles op regelmatige basis bij firma Adams

firma Adams Foto: kma

Raadslid vraagt strenge controles op regelmatige basis bij firma Adams

Print
Zandhoven - Raadslid Paul Stulens (Vlaams Belang) vraagt aan de gemeente Zandhoven om de firma Adams in Massenhoven op regelmatige basis te controleren. “Zes maanden zijn verstreken sinds het verkrijgen van de nieuwe vergunning. Eind mei moest alles in orde zijn. Maar ik zie daar precies niet veel veranderen”, aldus Stulens.

Volgens burgemeester Luc Van Hove (CD&V) is er in maart een bedrijfsbezoek geweest, waarbij heel wat aanmaningen gebeurd zijn. Op 1 juni was er nog een onverwachte controle samen met de   Vlaamse milieuinspectie. En donderdag werd de bedrijfsleider nog ontvangen in het gemeentehuis.

“Hij weet dat hij er niet onderuit zal komen en dat de volksgezondheid primeert voor ons”, vertelt de burgemeester. “Stofhinder wordt niet meer getolereerd.”

Volgens schepen Steven Van Staeyen (CD&V) is er al veel aangepast. “De opslag op de kade is weg, de dominostenen verdwijnen en de hangar is dichtgemaakt. Er is een logboek met de sproeibeurten en je kan er als particulier geen asbest meer binnenbrengen. De groenbuffer kan nog niet aangeplant worden, omdat er nog info over de ondergrondse leidingen ontbreekt.”

 

(kma)

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio