DISCUSSIE. Goede zaak dat spelersvrouwen de Rode Duivels komen bezoeken?

Foto: Photo News

DISCUSSIE. Goede zaak dat spelersvrouwen de Rode Duivels komen bezoeken?

Print

Morgen spelen de Rode Duivels in Moskou hun tweede wedstrijd in de groepsfase, tegen Tunesië. Tijdens en na de match komen ook de families van de Duivels langs. Die mogen blijven tot maandagmiddag. Er is tijd voor een gezamenlijke barbecue, en voor privé-momenten. Is het volgens u een goede zaak dat de spelers na anderhalve week hun kinderen, echtgenote of vriendin nog eens zien?

De discussie is zo oud als de straat, maar aan beide kanten zijn er stevige argumenten: een totale afzondering voor een belangrijke missie als het WK is het beste voor de sportieve concentratie. Anderzijds kan een moment van ontspanning, en van een lekker potje vrijen, de focus nadien weer helemaal op scherp zetten. Er zijn zelfs voorbeelden van coaches die tot net voor de match de vrouwen nog bij de spelers toelaten.

Wat vindt u? Is het een goede zaak dat tussen de wedstrijden tegen Tunesië en Engeland tijd is voorzien voor enkele ontmoetingen met de kinderen, echtgenotes en vriendinnen? Of brengt dat alleen maar wrevel en afleiding in de groep (bijvoorbeeld bij de spelers wiens vrouw niét langs zal komen...)?

Stuur hieronder uw reactie door, een selectie van de reacties publiceren we morgen in de krant.