Verkiezingen 2018 - Hoboken

CD&V-lijst Hoboken voorgesteld, met ex-N-VA’er op de derde plaats

Foto: CD&V Hoboken

CD&V-lijst Hoboken voorgesteld, met ex-N-VA’er op de derde plaats

Print
Hoboken -

De CD&V van het district heeft de voornaamste kandidaten op de lijst bekendgemaakt. Opvallend is dat Rita Milants de derde plaats zal bekleden, tot voor kort zetelde ze voor N-VA in de districtsraad.

De lijsttrekster Carolyn Krekels werd voorbije oktober al voorgesteld. Ze krijgt op de tweede plaats gezelschap van Said Radi, een vader van drie kinderen uit de wijk Moretusburg. Hij wil zich inzetten voor maatschappelijke integratie en de emancipatie van zwakkeren in de maatschappij. In de papieren krant van Gazet van Antwerpen 21 juni stond nog te lezen dat Kristof Waterschoot op de tweede plaats zou staan, dat is verkeerd. De huidig districtsschepen voor onder andere Senioren en Groenbeleid zal niet meer opkomen. Hij zou zich meer op zijn job willen focussen.

Rita Milants zal op de derde plaats staan, onlangs raakte nog bekend dat ze de N-VA verliet om als onafhankelijke in de districtsraad te zetelen. Daardoor vormt het bestuur in Hoboken nu een minderheid in de districtsraad met 11 van de 23 zetels. Ze gaf al aan dat ze mogelijk bij een andere partij zou aansluiten bij de volgende verkiezingen. “Als leerkracht voel ik me meer verbonden met sociale karakter van CD&V”, vertelt ze.

Op de vierde plaats staat de rechtenstudent Hugo Quintelier (19). Zijn focuspunten zijn sport en het tegengaan van vereenzaming bij ouderen.

Huidig stadsschepen voor Cultuur Caroline Bastiaens zal als lijstduwer opkomen. De CD&V kan in Hoboken een duwtje gebruiken, want Kristof Waterschoot is in de huidige samenstelling de enige CD&V’er mer een zitje in de raad.

Verkiezingsnieuws