© Patrick Hattori

Schepen Schroons stopt met politiek na benoeming in topfunctie

Mechels schepen van Financiën Walter Schroons (CD&V) stopt na 24 jaar met politiek. Hij is benoemd als raadsheer voor de Nederlandse kamer van het Rekenhof.

Sven Van Haezendonck

Schroons (50), die in Muizen woont, is sinds 1994 gemeenteraadslid in de Dijlestad. In 2012 werd de politicus opnieuw schepen nadat hij dat eerder al eens was in de periode 2004-2006. Uit beide functies neemt hij binnenkort ontslag. Vermoedelijk na de zomer. “Politiek is niet verenigbaar met zijn nieuwe functie. Daardoor is Walter bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober ook geen lijstduwer meer”, zegt Wim Soons, die lijsttrekker is.

De benoeming van Schroons in het Rekenhof is niet de minste en wordt beschouwd als een van de hoogste mandaten in het land. “Deze benoeming door de Kamer van volksvertegenwoordigers na een selectieprocedure is een erkenning van Walter zijn capaciteiten en knowhow in de materie”, reageert CD&V-voorzitter Thomas Sterckx.

De lokale afdeling moet voor een periode van enkele maanden nog op zoek naar een nieuwe schepen. Tegelijk moet de partij ook uitkijken naar een nieuwe lijstduwer. “Het zal een grote uitdaging zijn om de leegte op onze lijst, die Walter nu laat, in te vullen. Ik heb er evenwel alle vertrouwen in dat ik samen met het lijstvormingscomité een geschikte lijstduwer voor onze partij en de Mechelaar zal vinden”, zegt Wim Soons nog.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio