© jan van der perre

DOEN! Tien tips voor een uitstap met het volledige gezin dit weekend

Dit weekend valt er weer heel wat te beleven. Wij geven 10 tips om erop uit te trekken met het volledige gezin. Veel plezier!

1 ZA 23/06 Rio ligt aan Turnhoutsebaan

www.antwerpen.be

Op en rond de Turnhoutsebaan in Borgerhout worden vanmiddag de stoelen aan de kant geschoven voor Borgerrio. Blikvanger is een parade – die om 15.30u aan de Zegelstraat vertrekt – met onder meer Braziliaanse danseressen, Ghanese chiefs en ‘t Akkoord, de kleurrijke stadsfanfare uit Borgerhout. Aan Den Drink bevinden zich een speeltuin en sportveld, terwijl op een podium aan het Laar vanaf 16u artiesten van diverse pluimage het beste van zichzelf geven. Tot 18u kan je aan het Laar trouwens ook de Wereldmarkt ontdekken en op een reuzenscherm de WK-wedstrijd België – Tunesië (14u-16u) volgen.

2 ZA 23/06 - ZO 24/06 Opening De Velodroom

www.develodroom.be

Met De Velodroom opent vandaag in De Schorre in Boom een fietsbelevingscentrum. In het gebouw op de Rupeldijk kan je terecht voor info over fiets-, wandel- en vaarmogelijkheden in de Rupelstreek en het Scheldeland. Ook wie een fiets wil huren, zijn elektrische fiets wil opladen of een klein herstel aan zijn fiets wil laten uitvoeren, is er aan het goede adres. Tijdens dit openingsweekend wordt er, naast eerder sportieve ritten, ook een familiefietstocht ingelegd.

3 ZA 23/06 - ZO 24/06 Vis- en folklorefestival

www.mariekerke.be

De Bornemse deelgemeente Mariekerke is bekend van de tv-reeks Stille Waters, maar heeft evengoed een reputatie als vissersdorp. Een maand na het Palingfestival vindt er dit weekend het Vis- en Folklorefestival plaats. De Vissersstoet, vanmiddag om 12u, schetst in dertig taferelen het maritieme verleden van het dorp. Net als vroeger worden dit weekend op de historische plaats van ‘t Kroeske duizenden kilo’s verse vis verkocht volgens het principe van de visafslag. Smulpapen die hun stukje vis liefst meteen achter de kiezen steken, kunnen in Mariekerke terecht in gelegenheidsrestaurants en bij foodtrucks.

4 ZA 23/06 - ZO 24/06 Laatste weekend Sinksenfoor

www.antwerpen.be

Ook dit jaar staan er op de Sinksenfoor meer dan 150 kermiskramen, van klein en charmant tot groot en impressionant. Wie nog een ritje wil maken op de paardenmolen of vanop de Tower naar beneden wil duikelen, zal zich moeten haasten: de kermis aan Spoor Oost in Borgerhout gaat zijn laatste weekend in. Tijdens de Big Bang geven zondag verscheidene foorkramers kortingen.

5 ZA 23/06 Leuvens Langste Dag

www.liefstleuven.be

De Langste Dag in Leuven, dat is straattheater, artisanale markt en braderie in één. Tussen 13 en 18u trekken vandaag straatartiesten op stelten en een ganzenfanfare door de winkelstraten. Op de antiek-brocante rommelmarkt op het Margarethaplein en het R. De Somerplein kan je van 10 tot 20u snuisteren tussen verweerde objecten. Het kappersdorp op de Grote Markt is een klassieker. Als je er tussen 12 en 20u je haar laat knippen, gaat de winst naar Kom op tegen Kanker.

6 ZA 23/06 - ZO 24/06 Mickey in zand

www.zandsculpturen.be

Mickey Mouse blaast dit jaar negentig kaarsjes uit. Om dat te vieren is ’s werelds bekendste muis de ster op het Zandsculpturenfestival in Oostende. Vormgegeven in 150 sculpturen passeren ook zijn vrienden van Disney, Pixar en Star Wars de revue. De beelden, tussen 2 en 12 meter hoog, ontdek je al kuierend langs wandelpaden.

7 ZA 23/06 - ZO 24/06 Landschapspark Liezele feest

www.zomervanpuurs.be

Het landschapspark, officieel het Fort Park Liezele, is klaar. De vele troeven van deze groene ruimte in Puurs kan je tijdens dit openingsweekend ontdekken. De sportieve mogelijkheden van het park staan vooral op zondag in de kijker, met om 11u een sessie massa-yoga. Bij de officiële opening vanavond (22u) brengt Theater Tol het luchtspektakel Hotel Watercage. Doorheen het hele park stoot je dit weekend op verschillende bars.

8 ZO 24/06 Sportfeest in Park Spoor Noord

www.sportingA.be

Smaken en sporten uit de hele wereld, die ontdek je zondag in Park Spoor Noord. Couleur Sport biedt een waaier van traditionele sporten, muziek en culinaire specialiteiten uit negentien gemeenschappen. Met medewerking van Antwerpenaren met onder meer Albanese, Tibetaanse en Mexicaanse roots, zet het sportieve festival de diversiteit van de stad in de kijker.

9 ZO 24/06 Ibiza boven op Bocadero

www.weloveibizafair.com

Bocadero is zondag gastheer voor de vrijetijdsbeurs We Love Ibiza. Van kleren over decoratiespullen tot juwelen, alles heeft er de nonchalante maar chique touch van het Spaanse eiland. Deejays en paella zorgen ervoor dat je je al snel op Ibiza waant.

10 WO 27/06 - VR 31/08 Gezinszoektocht Prinsenpark

www.provincieantwerpen.be

Deze zomer kunnen gezinnen in het Prinsenpark de Zoektocht van de Reeënridder aanvatten. Tijdens deze wandeling van 4 km ontdekken kinderen in Retie een prachtig bospaleis. De wandeling loopt langs verschillende haltes met doe-opdrachten en natuurweetjes. De tocht start, via pijlen en borden, aan het onthaal van het Prinsenpark. De zoektocht is gratis, inschrijven is niet nodig.

Tips om te Doen!