Officieel: Anderlecht kondigt komst van Bosnische verdediger aan

Officieel: Anderlecht kondigt komst van Bosnische verdediger aan

Print

De Bosnische verdediger Ognen Vranjes (28) speelt de vier komende seizoenen voor Anderlecht. Dat liet de club zonet weten via twitter. Vranjes komt van het Griekse AEK Athene.

Vranjes stond vorige winter al op de verlanglijst van coach Hein Vanhaezebrouck maar toen ging de transfer niet door. Deze keer hebben de Brusselaars meer geluk. Eerder luidde het dat AEK Athene bereid was Ognjen Vranjes aan Anderlecht te verkopen onder vier voorwaarden: een transfersom tussen 3,2 en 3,5 miljoen euro, 10 procent op een latere doorverkoop, een verbod om hem de eerste vier jaar te verkopen aan een Griekse ploeg en 100 à 200.000 euro extra als Anderlecht kampioen wordt. Het is nu nog niet duidelijk of dat de exacte voorwaarden waaraan voldaan was.

De 28-jarige Vranjes moet de opvolger worden van de voor zo’n zeven miljoen euro naar Krasnodar vertrokken Uros Spajic. Hij speelde al voor Borac Banja Luka, Rode Ster Belgrado, Krusevac, Sheriff Tiraspol, Krasnodar, Alania Vladikavkaz, Elazigspor, Gaziantepspor, Sporting Gijon, Tom Tomsk en sinds 2017 voor AEK Athene. Hij was ook al 36 keer international.

Meer voetbalnieuws