Mousa Dembélé denkt luidop aan afscheid

Foto: BELGA

Mousa Dembélé denkt luidop aan afscheid

Print

Na Steven Defour en Radja Nainggolan denkt nu ook Moussa Dembélé eraan zijn carrière als Rode Duivel te beëindigen na dit WK. Dat vertelde hij zonet tijdens de persdag aan het spelershotel in Moskou. “Dit zou mijn laatste groot tornooi kunnen zijn”, aldus Dembélé. “Dat hang van de situatie af.”

Die ‘situatie’ is zijn toekomst. Dembélé heeft nog een contract tot medio 2019 bij Tottenham. Hij werd al gelinkt aan China, dan is het niet evident om telkens de verre reis te maken voor elke interland. Dembélé is er ook al 31, dat kan eveneens meespelen. “Ik speel inderdaad al dertien jaar voor de nationale ploeg, sinds mijn achttiende. Maar de knoop wil ik nu niet doorhakken, we zien wel na het tornooi. Al zie ik mezelf geen zes jaar meer voetballen voor de Rode Duivels. Ik denk er in ieder geval over na, het houdt me bezig.”

Er zijn nog meerdere Duivels voor wie dit toernooi een eindpunt zou kunnen zijn. Vincent Kompany en Laurent Ciman hebben nog niet met zoveel woorden gezegd dat ze er na Rusland mee ophouden maar hun afscheid hangt wel in de lucht.