© robin de becker

17-jarige opgepakt voor gewelddadig overlijden prostituee in Schaarbeek

De federale gerechtelijke politie (FGP) van Brussel heeft een verdachte opgepakt voor de dood van een Nigeriaanse prostituee, begin juni in Schaarbeek. Het gaat om een 17-jarige jongeman die al gekend stond bij politie en gerecht. Dat meldt RTL en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. De dood van de sekswerkster veroorzaakte heel wat ophef en leidde zelfs tot een staking van haar collega’s in de wijk.

De 23-jarige vrouw, Eunice, werd op dinsdagochtend 5 juni zwaargewond aangetroffen op het trottoir van de Linnéstraat in Schaarbeek. De jonge vrouw werd nog overgebracht naar het ziekenhuis maar overleed daar aan haar verwondingen. Uit het onderzoek bleek dat ze verschillende messteken had gekregen.

Woensdag heeft de Brusselse FGP een verdachte opgepakt, een 17-jarige jongeman die al gekend stond bij politie en gerecht. Hij zou onder meer op basis van bewakingsbeelden uit de buurt geïdentificeerd zijn. De jongeman wordt momenteel ondervraagd en zal dan ter beschikking gesteld worden van het parket.