© BFM

Celstraffen tot zes jaar voor reeks gewapende overvallen

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Jerry B. (37) veroordeeld tot zes jaar cel. Hij had op amper twee maanden tijd zeven gewapende overvallen gepleegd, veelal op supermarkten en restaurants in Antwerpen en omgeving. Amanca F. (33), die bij vijf hold-ups betrokken was, kreeg vier jaar cel.

De eerste overval gebeurde op 4 februari 2016, op het postkantoor aan de Dascottelei in Deurne. Jerry B. deed zich eerst voor als klant, maar sprong dan met een vuurwapen over een onbemand loket. De bedienden moesten het geld uit de kassa’s in een plastic zak stoppen, waarna hij wegvluchtte.

Twee dagen later was het Lukoil-tankstation in Kontich aan de beurt. Amanca F. ging eerst op verkenning, waarna Jerry B. toesloeg. Ook bij deze overval moest de kassierster het geld in een plastic zak steken.

Er volgden nog gelijkaardige overvallen op de Carrefour Market aan de Kioskplaats in Hoboken (10 februari), de drive-in van een Quick-restaurant in Wijnegem (17 februari), de Delhaize-supermarkt aan de Boomsesteenweg in Wilrijk (20 februari) en het Colmar-restaurant in Aartselaar (31 maart). Bij die laatste overval loste Jerry B. een schot met zijn alarmpistool.

Hij probeerde op 27 maart 2016 ook een Quick-restaurant in Antwerpen te overvallen, maar toen de kassa niet openging, moest hij met lege handen vertrekken. De totale buit van de overvallen bedroeg bijna 9.600 euro.

Jerry B. had nog een blanco strafblad, maar liet verstek gaan op zijn proces. De rechtbank beval zijn onmiddellijke aanhouding. Amanca F. werd al twee keer veroordeeld door de politierechtbank en een keer door de correctionele. Hij kreeg toen achttien maanden cel met uitstel voor drugsfeiten. Aangezien zijn rol bij de overvallen beperkter was, kreeg hij een minder zware straf dan Jerry B. opgelegd.

De beklaagden moeten ook dertien burgerlijke partijen in totaal 33.500 euro aan schadevergoedingen betalen.

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio