© ram

Stakingspiketten bij twee Kempense gevangenissen

De staking in de gevangenissen wordt ook in de vier Kempense strafinrichtingen goed opgevolgd. In Merksplas en Turnhout stonden woensdag stakingsposten bij de poort.

Ook de rest van de week gaat er nauwelijks gevangenispersoneel aan het werk. “In Merksplas zijn slechts zes personen van de ochtendploeg aan de slag gegaan”, zegt Ronny Janssens van de socialistische vakbond ACOD. “Ongeveer 10 procent van het personeel in de Kempense gevangenissen staakt niet mee. De bedoeling is om nog elke dag van de week een piket te bemannen. De christelijke vakbond ACV had woensdag nog vergaderingen en die sluiten zich nog bij ons aan. Hoe lang deze staking gaat duren, hangt af van het overleg. Maandag is een eerste gepland. We willen de minimale dienstverlening die wordt voorgesteld niet volledig afschaffen of terugdraaien, maar wel aanpassen. Vooral de regel dat er mensen kunnen opgevorderd worden, stoort ons. Dat kan eventueel na een week staking, maar niet vanaf het begin van de werkonderbreking.”

Aan de gevangenissen van Hoogstraten en Wortel stond woensdag geen stakingspiket. Mogelijk verandert dat donderdag of vrijdag.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio