© IG

TREND. Draag eens een sjaal in je haar

Wil je een paardenstaart, dot of vlechtwerk deze zomer een

bohemian

accent meegeven? Dan is een sjaal in je haar helemaal op zijn plaats. Vijf manieren - van romantisch tot stoer - om het accessoire te dragen.

vwh

Paardenstaart in toom

De meest klassieke manier om een sjaal in je haar te dragen, is door het accessoire te gebruiken om een lage paardenstaart vast te houden. Je kunt er een elastiekje onder dragen zodat de staart mooi samenblijft, de sjaal dient dan om de stijl op te smukken. Maak een eenvoudige knoop of kies voor een romantische strik.

© IG

De hoogte in

Ook als je een hoge paardenstaart maakt, kun je een sjaal gebruiken voor een eerder speelse toets. Of wikkel hem rond een dotje. Tip, maak het vooral niet te strak. Laat enkele strengen haar langs je gezicht vallen voor een ongedwongen look.

© IG

Als een haarband

Met een sjaal kun je uiteraard ook een hoofdband creëren. Zonder knoop houd je het subtiel. Maak bovenop je hoofd een knoop voor een stoerder en tegelijk vrouwelijk resultaat. Met een knoopje aan de zijkant, wordt het iets meer retro. Het effect dat je wenst te bekomen, hangt uiteraard ook af van de print. Polkadots, bijvoorbeeld, zijn schattig. Luipaardprint daarentegen maakt de stijl pittiger.

© IG

Ingewerkt

Een sjaal leent zich perfect om samen met je haar ingevlochten te worden. Je kunt je exemplaar ook in een dotje draaien. Zo krijg je maar een beetje sjaal te zien. Een subtiele toets, maar wel eentje die je outfit naar een hoger niveau tilt.

© IG

De badass bandana

Of je gaat gewoon voor de bandana à la Guns N’ Roses of The Dinky Toys in de jaren negentig. Rihanna is alvast fan. Tip: een bandana rond je hoofd doet perfect dienst als zweetband en garandeert dat een (cowboy)hoed vast op je hoofd blijft staan.

© IG

Zelf een sjaaltje kopen en dragen zoals de Franse actrice Brigitte Bardot? Ontdek enkele van onze favorieten in onderstaande shopping. 1. Pinko - 139,95 euro / 2. Calvin Klein - 34,95 euro (via Zalando) / 3. Zara 5,95 euro / 4. H&M - 7,99 euro / 5. Mango - 12,99 euro

NIET TE MISSEN