© rr

Collega’s van vermoorde Christine Lenaerts zamelen honderden euro’s in voor vzw tegen broodfokken

De collega’s van de vermoorde gevangenisverpleegster Christine Lenaerts hebben woensdag voor een ontroerend moment gezorgd bij de vzw Anti Broodfok Actie, waarvan Christine lid was. Ze hebben uit eigen beweging 900 euro bij elkaar gespaard en doorgestort op de rekening van de vzw.

dvd

Toen de voorzitster van de vzw, die zich al jaren inzet tegen broodfokkers en waarvan Christine lid was, woensdag een betaling wilde doen, schrok ze van het bedrag op de rekening. “Iemand had zo maar eventjes een storting van 900 euro gedaan”, schreef ze op de Facebookpagina van Anti Broodfok Actie.

De boodschap die er bij stond, ontroerde haar zo fel dat ze een traan moest laten. “Voor Christine, omdat dit nauw aan haar hart lag. Van de collega’s van de gevangenis in Antwerpen en ver daar buiten”, stond er te lezen.

Christine Lenaerts (45) uit Bouwel (Grobbendonk) werd op 26 april dood teruggevonden langs het kanaal Herentals-Bocholt. Ze was gewurgd. Eerder had ze onderdak geboden aan gedetineerde Ashley V.D.V. (33), die niet naar de gevangenis was teruggekeerd uit penitentiair verlof. Daarna verdween ze spoorloos. De partner van Ashley V.D.V., Marco L. (34) bekende ondertussen dat hij Christine vermoordde.

Het dossier bracht de discussie over vervroegde vrijlating op gang: Marco L. was immers al na acht maanden vrijgekomen, ondanks een waslijst aan veroordelingen. Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) moest zich daarvoor verantwoorden in het parlement.

Christine was een graag geziene collega in de gevangenis én ze stond bekend als een grote dierenvriend. “Ze zal nooit vergeten worden”, reageert de voorzitster van de vzw Anti Broodfok Actie op de gulle storting. “Een vrouw met het hart op de juiste plaats. En wat die centjes betreft... die gaan we nuttig besteden zodat Christine trots kan zijn op ons. Een heel dikke merci”, besluit ze.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio