Vechtpartij Park Spoor Noord: geen extra maatregelen tijdens komende matchen

Foto: rr

Vechtpartij Park Spoor Noord: geen extra maatregelen tijdens komende matchen

Print
Antwerpen 2060 / Antwerpen -

Er is uiteindelijk niemand gearresteerd bij de vechtpartij in Bar Noord, na de match tussen Polen en Senegal. De politie neemt voorlopig geen extra veiligheidsmaatregelen bij matchen tussen beide landen.

Bij de vechtpartij, dinsdagavond na de match, waren tussen 40 en 50 mannen betrokken. Normaal zou de interventie een taak zijn geweest voor de mobiele eenheid, maar omwille van de staking in het arresthuis in de Begijnenstraat moest die daar bijstand verlenen. Toen de reguliere interventieploegen ter plaatse kwamen in Park Spoor Noord, was het grootste deel van de vechtersbazen al afgedropen.

Extra maatregelen tijdens de volgende matchen tussen de beide landen komen er volgens woordvoerder Willem Migom niet. “We zullen, zoals we reeds deden, de matchen telkens analyseren. Permanente politiebewaking voor een privaat evenement is echter niet aan de orde.”

Ook bij Bar Noord reageert men rustig. “Op de videobeelden ziet het er allemaal wat enger uit dan het echt was”, zegt manager Johan Peeraer van Bar Noord. “Er is jammer genoeg wel wat meubilair gesneuveld, maar daar bleef het ook wel bij. Onze stewards deden hun werk goed en konden het geweld gelukkig snel in de kiem smoren. Nog voor de politie ter plaatse kwam was de rust al weergekeerd. We laten ons hierdoor niet uit het lood slaan en we maken er, zoals de duizenden bezoekers het van ons gewoon zijn, nog één groot voetbalfeest van.“

Het is volgens de organisatie de eerste keer dat er zich een noemenswaardig incident voordoet tijdens een voetbalmatch op groot scherm in de zomerbar.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio