© vincent lorent

Dimitri Herman ontkent door politie gezocht te worden en wil verleden achter zich laten

Dimitri Herman, de broer van de dader van de schietpartij in Luik, houdt woensdagmiddag een persconferentie. De 34-jarige man schrok zich woensdagochtend een hoedje toen hij las gezocht te worden door de politie. Hij ontkent dat en geeft aan dat hij zijn verleden wil vergeten.

De Sudpresse-kranten schreven woensdag dat de politie op zoek is naar de broer van Benjamin Herman, de dader van de schietpartij in Luik op 29 mei. De 34-jarige Dimitri Herman zou te kennen gegeven hebben de dood van zijn broer te willen wreken.

De dag na de aanslag werd Dimitri op zijn werk opgepakt door de politie, om als getuige verhoord te worden. Na dat verhoor werd hij weer vrijgelaten. Vermoedelijk is het oude opsporingsbericht dat net daarvoor gebruikt werd, nu per ongeluk opnieuw naar verscheidene politiezones gestuurd.

Dimitri belde woensdagochtend naar Sudpresse en ontkende daar dat hij gezocht wordt. Hij zei zoals elke dag op het werk te zijn, geen bedreigingen geuit te hebben en niet kwaad te zijn op de agenten die volgens hem geen andere keus hadden dan zijn broer dood te schieten. Hij is eerder kwaad op de personen die in de gevangenis van Marche-en-Famenne bijgedragen hebben tot de radicalisering van zijn broer.

Benjamin Herman werd doodgeschoten door de politie, nadat hij zelf drie mensen, twee politieagenten en een 22-jarige jongeman, had gedood.

Vastgoed

Jobs in de regio