Curator zal gebouw OMD Glaswerken niet verkopen

Print
Herentals -

De grond en de gebouwen van het failliete bedrijf OMD Glaswerken, het vroegere O. Mols-Dom, in de Burchtstraat in Herentals, zitten niet in het faillissement.

“Die blijven eigendom van de broers Tegenbos”, zegt curator Noël Devos. “Ik heb inzake het faillissement roerende en onroerende goederen verkocht, maar daar zat het bedrijfsgebouw en de gronden niet bij, omdat die niet onder het faillissement vallen. Ik neem aan dat die gebouwen straks wel door de vorige zaakvoerders verkocht zullen worden, tenminste als de bank geen bezwaren maakt, maar dat verwacht ik niet.”

Glaswerken Vanheertum uit Turnhout neemt een deel van het handelsfonds van het failliet­ verklaarde OMD Glaswerken over. Onder de naam OMD Glaswerken is een nieuwe firma opgericht die zich specialiseert in glasmontage voor buitenschrijnwerk, projecten en vitrines. Van de 36 personeelsleden gaan er vijftien bij de overnemer aan de slag. OMD Glaswerken was een familiebedrijf dat in 1929 begon als een kleine spiegelfabriek. Bij de 85ste verjaardag, in 2015, investeerde OMD Glaswerken nog in een nieuw glazen gebouw in de Burchtstraat.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio