Groen, sp.a en PVDA samen in Malle

Progressief Malle bundelt krachten uit de partijen Groen, sp.a en PVDA, aangevuld met onafhankelijken. Uittredend gemeenteraadslid Alex Van Loon (Groen) trekt de lijst. “Inspraak en informatie zijn belangrijk”, zegt de nieuwe politieke beweging.

Progressief Malle wil de Malse adviesraden opnieuw een belangrijke plaats geven en ook eigen inwoners met een bepaalde expertise betrekken bij het gemeentelijk beleid.

Gemeenteraadslid Walter Vermeylen (sp.a), die opnieuw opkomt, pleit voor meer en beter onderhouden voetpaden, veilige fietsinfrastructuur en conflictvrije kruispunten. Hij wil alle voetpaden berijdbaar maken voor rolstoelgebruikers en kinderwagens. “En er zouden ook nieuwe voetpaden moeten komen, bijvoorbeeld in de Slachterijstraat en Zylhovenstraat”, meent hij.

Eerder werkte Koen De Vry van Progressief Malle een voorstel uit voor een veilige fietsverbinding tussen Beerse en Westmalle. Er moeten volgens hem ook veilige fietspaden komen in het bedrijventerrein. “Nu moet je fietsen en wandelen tussen het vracht- en autoverkeer”, zegt hij.

Andere kandidaten zijn gemeenteraadslid Mieke Laenen, OCMW-raadslid Bérénice Storms, Kay Tomboy en Sandra Galle.Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio