Bouw Bluechem gestart: 2.000 jobs in 20 jaar

Foto: Joris Herregods

Bouw Bluechem gestart: 2.000 jobs in 20 jaar

Print
Antwerpen -

De stad Antwerpen en chemiefederatie Essenscia zijn dinsdagvoormiddag op het bedrijventerrein BlueGate in de Naftaweg in Antwerpen begonnen met de bouw van BlueChem. Dat wordt een gebouw met drie verdiepingen waar startende chemiebedrijven samenwerken aan innovatieve productieprocessen.

Het gebouw zal in het voorjaar van 2020 klaar zijn. Er komen meer dan twintig kantoren, vijftien laboratoria en een twintigtal flexibele werkplaatsen waar bedrijven tijdelijk kunnen komen werken.

Antwerpen wil met BlueChem meer inzetten op innovatie in de chemie, iets wat tot hiertoe volgens Essenscia nog te weinig gebeurde.

Naast BlueChem komt het gebouw BlueApp, dat wordt uitgebaat door de Universiteit Antwerpen. Professoren en postdoctoraatsstudenten van de Universiteit Antwerpen zullen daar allerlei innovatieve proeven doen. Ook BlueApp zou tegen 2020 klaar moeten zijn.

Het hele bedrijventerrein BlueGate, waartoe BlueChem en BlueApp behoren, moet in de komende vijftien à twintig jaar tweeduizend jobs creëren.

Bouw Bluechem gestart: 2.000 jobs in 20 jaar
Foto: Joris Herregods