Engelse pers niet onder de indruk van de Rode Duivels

Foto: Photo News

Engelse pers niet onder de indruk van de Rode Duivels

Print

Ook in Engeland, onze tegenstander in de laatste groepswedstrijd van het WK, werd de WK-opener van de Rode Duivels tegen Panama met argusogen gevolgd. De Engelse pers was wel niet bepaald onder de indruk van de prestatie van de Belgen… maar waarschuwde wel voor de individuele klasse van Kevin De Bruyne en Dries Mertens.

Heel vlot verging het de Rode Duivels niet tegen WK-debutant Panama, en dat geeft onze tegenstanders hoop. De Engelse krant The Telegraph pende een snoeiharde analyse neer over onze nationale elf. “België worstelt met een aantal alarmerende gebreken, en niemand weet zeker of Roberto Martinez die eruit kan krijgen”, schrijft het.

“Wie naar de score kijkt, zou denken dat dit een makkie was voor de Belgen. Maar de gouden generatie van de Belgen leek lang op de gouden generatie van Engeland op grote toernooien - minder dan de som van hun delen en in een systeem dat hun sterktes niet uitbuitte en hun zwaktes niet verstopte.”

Marc Wilmots

“Het was niet helemaal duidelijk wat België precies probeerde doen in de eerste helft en op dat moment kon je je met recht en rede afvragen of er wel veel veranderd is sinds het EK, toen de tactiek van Marc Wilmots de grond ingeboord werd en hij ontslagen werd.”

Engelse pers niet onder de indruk van de Rode Duivels
Foto: AFP

“Nee, de Rode Duivels speelden rigide. Te weinig overzicht in het middenveld leidde tot een serie foute passes en te veel lange ballen. Dat is goed om weten voor de Engelsen. Axel Witsel zag eruit alsof hij al langer dan achttien maanden in China speelt.”

Toch had The Telegraph ook een waarschuwing in petto voor The Three Lions. Dat doelpunt van Mertens, heerlijk. “Voor de fijnproevers”, klonk het. “Toch even een herinnering dat België een hoop spelers heeft die een beetje kunnen toveren.”

The Daily Mail: “Gebrekkige opbouw”

The Daily Mail ging de Rode Duivels scouten en onthield vijf punten van de openingswedstrijd van de Belgen op het WK. Het Engelse dagblad zag kansen tegen de Rode Duivels door hun gebrekkige opbouw. “De Belgen lieten zich snel verleiden tot lange ballen”, schrijven ze. “Ook een aantal ballen over de grond liepen verkeerd, wat resulteerde in een eerste helft vol foutjes en aan een laag tempo.”

Engelse pers niet onder de indruk van de Rode Duivels
Foto: Photo News

Bovendien stonden de Belgische verdedigers niet altijd op te letten, aldus nog The Daily Mail. Bij de grote kans voor Murillo, negen minuten in de tweede helft, stonden ze “te slapen”. “Betere teams zouden dit afstraffen. Ook al staan Vertonghen en Alderweireld achterin, je kan toch gaten vinden tussen die twee.”

Schrik voor De Bruyne en Mertens

Maar de Engelsen moeten ook opletten. Voor de Belgische hoekschoppen, waar de Rode Duivels tot twee keer toe tot een kans mee kwamen door ze kort te nemen. Maar ook voor de Kevin De Bruyne. “Hij geeft België X-factor en liet bij vlagen zijn klasse zien. Hij zit in die categorie van wereldspelers die thuishoren op een WK.”

En daarnaast was ook Dries Mertens het Engelse journaille opgevallen. “Hij zit in prima vorm en loopt zowat overal. Hij zoekt instinctief de ruimtes op en is bijna onmogelijk met mandekking op te vangen. Engeland moet op zijn hoede zijn voor hem.”

MEER VOETBALNIEUWS