Eén dode en drie zwaargewonden na aanrijding door bestelwagen: bestuurder opgepakt na klopjacht

Print

Bij een aanrijding tussen een bestelbusje en een groep voetgangers in Landgraaf (Nederlands-Limburg) is één dode gevallen en zijn drie voetgangers zwaargewond geraakt. Dat meldt de lokale politie, die niet weet of er sprake is van opzet of van een ongeval. De bestuurder van het witte busje, vermoedelijk een Fiat met waarschijnlijk een Nederlandse nummerplaat, pleegde vluchtmisdrijf maar werd enkele uren later opgepakt.

Het incident gebeurde maandgochtend rond 4 uur op de Mensheggerweg in het Nederlandse Landgraaf, in de buurt van Camping B van Pinkpop, het muziekfestival dat afgelopen weekend plaatsvond. Volgens de politie liepen de voetgangers, vermoedelijk festivalgangers, op straat toen ze werden aangereden door het busje. Een traumahelikopter werd ingezet voor de verzorging van de drie zwaargewonde slachtoffers, die naar ziekenhuizen in Heerlen en Maastricht werden gebracht.

De Nederlandse politie is onder meer met een helikopter en hulp van Belgische en Duitse collega’s op zoek naar het busje, en probeert te achterhalen of het om een ongeluk of opzet gaat. Vermoedelijk gaat het om een Fiat Doblo met Nederlandse nummerplaat, die de cijfers 257 bevat. Op het tijdstip van het incident liepen er veel mensen op de Mensheggerweg, getuigen wordt dan ook verzocht om contact op te nemen met de politie.

De weg waar de aanrijding blijft voorlopig dicht, ook de ingang van het Pinkpopterrein is daarom afgesloten. “We moeten nu in overleg met de organisatie van het festival kijken hoe festivalgangers van het terrein af moeten komen. Dat zal enige overlast veroorzaken”, meldt de politie aan De Telegraaf.

“Pinkpop hoort een feestje te zijn”

Buurtbewoner Bart Snijders reageert in De Telegraaf geschrokken: “Ik was op weg naar mijn werk, toen ik de sirenes hoorde. Via de lokale media heb ik begrepen wat er is gebeurd. Dit raakt me wel ja. Pinkpop hoort een feestje te zijn. Dit jaar was ik er niet bij, maar normaal gesproken ben ik wel van de partij: ik ben ermee opgegroeid. Dus dan krijg je wel rillingen als je hier nu komt, met al die politieauto’s... Je gaat drie dagen voor een leuk feestje en dan eindigt het zo. Heel triest...”

Ook festivalganger en journaliste Karlijn Houterman reageerde bij de Nederlandse krant geschokt: “Ik voelde me niet zo lekker, dus ik was nog wakker en hoorde heel veel sirenes. Eerst dacht ik dat er een brand was, maar later bleek het dus een ongeluk te zijn. Ik zag echt mensen die verdrietig waren.”

Organisatie: “Diep geschokt”

Ook de organisatoren van Pinkpop waren aangeslagen: “De organisatie van Pinkpop is diep geschokt en leeft mee met de slachtoffers en familie”, luidt het in een reactie op Facebook.

Raymond Vlecken, de burgemeester van Landgraaf, kwam maandagochtend naar de plek van de aanrijding, en betuigde zijn medeleven met de slachtoffers. Zijn gemeente stelde ook een noodnummer in voor mensen die vragen hebben: 0031/251.26.09.60.

MEEST RECENT