© Havaianas

Zo krijg je je sandalen weer als nieuw

Stof, water en zweet zorgen ervoor dat je sandalen in een mum van tijd er minder fris uitzien. Van kunststof tot leren exemplaren, zo krijg je je sandalen terug als nieuw!

cityfashion

Lederen sandalen

Gebruik voor lederen sandalen eerst een zacht borsteltje, een tandenborstel bijvoorbeeld, en wat water om de vlekken weg te krijgen. Krijg je de vlekken zo niet weg, maak dan een een sopje van warm water en babyshampoo of afwasmiddel en wrijf lichtjes verder. Maak je sandalen volledig nat: zo voorkom je dat je kringen krijgt. Laat ze nadien binnen drogen: haardrogers en zonlicht beschadigen het leer waardoor het sneller verslijt.

Suède sandalen

Heb je nog een paar nieuwe sandalen? Ga er dan meteen mee naar de schoenmaker. Hij kan ze van een beschermend vuilafstotend laagje voorzien waardoor ze amper vuil zullen worden. Heb je je suède sandalen al aangehad en zijn ze vuil? Borstel ze dan eerst met een suèdeborsteltje in de richting van je hak. Zo verwijder je alvast al het stof en voorkom je ergere vlekken. Gebruik hierna geen water maar stoom (met behulp van je strijkijzer of laat wat water koken in een pot of waterkoker en houd je sandaal daarboven). Vervolgens kun je met een keukenrolvelletje de vlek verwijderen.

Is de vlek te hardnekkig, dan kun je het proberen met een zachte tandenborstel en een beetje afwasmiddel. Ook het proberen waard: micellair water! Dit reinigend water trekt het vuil letterlijk uit je schoenen. Gebruik een fijn doekje of wattenschijfje en breng hier de substantie op aan, doe dit niet rechtstreeks op de schoen. Niet vergeten: spuit ze nadien onmiddellijk terug in met een waterafstotende spray!

Sandalen uit kunststof

Je kunststoffen teenslippers een schrobbeurt geven? Spoel ze af onder de kraan en gebruik eventueel een beetje handzeep om vlekken te verwijderen. Hardnekkige vlekken? Maak je slippers nat en strooi een beetje old school zuiveringszout op je sandalen. Een paar minuten laten inwerken, goed afspoelen en klaar!

Dikke of dunne enkels? Deze sandalen flatteren jou het meest

© Hispanitas

Bij frisse zomerlooks horen natuurlijk stijlvolle sandalen. Niet alleen je benen, ook je enkels bepalen het ideale type. Dikke of dunne enkels? Deze sandalen flatteren jou het meest!

Dikkere enkels?

Sleehakken

Sandalen met sleehakken zitten niet alleen even comfortabel als een paar sneakers, ze doen wonderen voor je benen en enkels. Langere benen en slanke enkels? Deze summer musthave zorgt ervoor: hoe steviger de hak, hoe meer je enkels (en kuiten) in balans worden gebracht. Tip: fijne bandjes die je enkels afsluiten van je voet zijn een no-go!

Nudekleurige sandalen

Liever op lage voet? Kies dan voor nudekleurige exemplaren. Doordat je sandalen dezelfde kleur hebben als je been, creëer je optisch één geheel. Ook hier kies je best voor sandalen zonder bandjes. Hoe meer je van de bovenkant van je voet kan tonen, hoe slanker het lijkt!

Stevige blokhakken

Net zoals een sleehak zorgt een stevige blokhak ervoor dat je enkels dunner lijken. Tip: kies je hak in een 'natuurlijke' kleur die zoveel mogelijk aanleunt bij je huidskleur, zo creëer je een extra afslankend effect!

Dunnere enkels?

Fijne zolen

Wanneer je van nature slanke enkels hebt, kun je gerust frisse sandaaltjes met dunne zooltjes dragen. Met platte zolen zet je je slanke enkels in de kijker, maar geef je toch extra vorm aan je onderbenen waardoor je figuur meer in balans lijkt.

Vetersandalen

Je smalle enkels in de kijker zetten? Kies voor een eyecatcher als een vetersandaal. Optisch verzwarend? Think again. Hoe hoger ingesnoerd je benen zijn, hoe beter je slanke features uitkomen!

Met deze slimme tips krijg je je schoenen altijd proper

© Nero Giardini

Hoe stijlvol je outfit ook is, vuile schoenen helpen alles om zeep. Maar hoe verwijder je die lastige vlekken? Van Vaseline tot micellair water, met deze slimme tips krijg je je schoenen altijd proper!

Tante Kaat middeltje: Vaseline

Een vlek op je leren schoenen? Manusje-van-alles, Vaseline, does the trick. Smeer een beetje Vaseline op de vlek, laat het middeltje enkele uren zijn werk doen en ga dan met een droge doek over je schoenen. Bonus: Vaseline zorgt voor een waterdicht laagje!

Witte sneakers? Azijn to the rescue

We kennen het probleem allemaal: witte sneakers blijven jammer genoeg niet altijd kraakwit. Doe een beetje witte azijn op een doekje en veeg je white sneakers af. Terug als nieuw? Check!

Hardnekkige vlekken? Probeer shampoo

Last van een hardnekkige vlek op je schoenen? (Baby)shampoo werkt ontvettend en lost de vlek op in no time. Neem een droog doekje of tandenborstel (dat werkt iets makkelijker bij leren schoenen) en wrijf zachtjes over de vlek.

Micellair water = niet alleen goed voor je huid

Hét wondermiddel voor je suède schoenen? Micellair water! Dit reinigend water trekt vuil aan, dus ook de vlekken op je schoenen. Gebruik een fijn doekje of wattenschijfje om je suède schoenen weer als nieuw te krijgen.

Ga meteen aan de slag

Wanneer je thuiskomt na een lange werkdag of avondje stappen, controleer dan je schoenen op vlekken en ga meteen aan de slag. Hoe langer je wacht om de vlekken te verwijderen, hoe meer kans je hebt dat de substantie in je schoenen trekt!