Verkiezingen 2018 - Mechelen

Stadslijst stelt kandidaten voor: "Wij willen de verkiezingen winnen"

Van de 43 plaatsen op de lijst zijn er al 41 namen ingevuld. Foto: Dirk Vertommen

Stadslijst stelt kandidaten voor: "Wij willen de verkiezingen winnen"

Print
Mechelen - De Mechelse stadslijst Vld-Groen-m+ heeft vrijdagnamiddag haar lijst voorgesteld voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Burgemeester en lijsttrekker Bart Somers (Open Vld) windt er geen doekjes om. "Wij willen de verkiezingen winnen om de volgende zes jaar opnieuw de leidende formatie te worden", zegt hij.

Bij de stembusgang in 2012 haalde de stadslijst zestien zetels binnen. "In oktober willen wij nog beter doen, zodat Mechelen koers kan houden met een positief verhaal", vertelt Somers. Lijstduwer Kristof Calvo (Groen) is zelfverzekerd. "Wij hebben de sterkste lijst ooit", stelt hij.

De lijst telt 20 kandidaten van Open Vld, vijftien van Groen en nog eens acht van de onafhankelijke beweging m+. Naast burgemeester Somers en nieuwkomer Gabriella De Francesco (Groen) nemen schepen Greet Geypen (Open Vld), jeugdwerker Labsir Abdrahman (Open Vld) en schepen Marina De Bie (Groen) de eerste vijf plaatsen in.

Groene lijstduwers

Lijstduwers zijn naast Calvo de groene kandidaten Bert Delanoeije en Tine Van den Brande, die recent vanuit sp.a-fractie de overstap maakten. Ex-schepen voor N-VA en huidig voorzitter van de gemeenteraad Chris Backx is voor de liberalen lijsttrekker van de tweede kolom.

Meer dan een vijfde van de kandidaten is twintiger. "Met meer dan een vierde kandidaten met een migratieachtergrond weerspiegelt onze lijst ook de maatschappelijke realiteit in onze stad", zegt Bart Somers nog.

Verkiezingsnieuws