Verkiezingen 2018 - Wommelgem

Gemeentebelangen knipt navelstreng met CD&V door en stelt top vier voor

Foto: JAA

Gemeentebelangen knipt navelstreng met CD&V door en stelt top vier voor

Print
Wommelgem -

Gemeentebelangen schrapt CD&V uit haar naam. “Om onze slogan ‘Ons Wommelgem’ kracht bij te zetten, willen we de Wommelgemnaar de kans geven om zonder politieke kleur mee te werken aan ons project”, licht lijsttrekker en huidig schepen Ann Baele de beslissing toe. “Het klopt dat we ontstaan zijn uit CD&V, maar we doen het allemaal voor Wommelgem. In de voorbije jaren ontdekten we dat er een sterke groep mensen klaarstaat om te helpen. Samen met deze mensen gaan we de uitdaging aan en wijzigen we onze naam in Gemeentebelangen, zonder meer.”

Ann Baele stelde met Marc Dierckx, Marijke Fonteyn en Yve Staes meteen de volledige top vier voor van Gemeentebelangen. Dierckx, al 23 jaar ononderbroken schepen van Financiën en ook al vele jaren schepen van Onderwijs, is geen verrassing. Marijke Fonteyn is dat al wat meer. Als oprichter van het vrouwencollectief Wonderwijven, dat inmiddels 22.000 leden telt, en voorzitter van de Wommelgemse Welzijnsraad, kan ze terugvallen op een groot netwerk.

Yve Staes, technisch adviseur voor een bestuur van 36 scholen en vier kinderdagverblijven, zit in Wommelgem in het schoolbestuur van de Sint Johannaschool. “De toekomst van onze jongeren ligt me na aan het hart. Het is mijn overtuiging dat gemeentepolitiek dicht bij de mensen moet staan. Dat normen en waarden hoog in het vaandel moeten gedragen worden, verandering en innovatie mogelijk moeten zijn en dat inzet de enige weg is”, aldus Staes.

Verkiezingsnieuws