Verkiezingen 2018 - Schelle

N-VA stelt  vijf nieuwe gezichten voor

Foto: rr

Rita Jacobs is ex-sp.a’ster

N-VA stelt vijf nieuwe gezichten voor

Print
Schelle -

Na het opstappen van zeven mandatarissen enkele weken geleden, is N-VA Schelle niet bij de pakken blijven zitten. De lokale afdeling toont zich strijdvaardig en verwelkomt vijf nieuwe bestuursleden, onder wie vier vrouwen.

Het meest opvallende gezicht in die nieuwe ploeg is Rita Jacobs. Zij was van 2000 tot 2012 gemeenteraadslid voor sp.a, maar kiest nu voor N-VA. “Sinds 2012 heb ik de tijd genomen om na te denken over Schelle en mijn politieke overtuiging. Ik kies met mijn sociaal hart voor een echt sociaal beleid, het beleid van N-VA.”

Elien Van Breedam is nog vrij nieuw in de gemeente. “Door de situatie van de Steenwinkelstraat ben ik mij vragen beginnen stellen over het lokale bestuur. Schelle moet de dienstverlening voor haar burgers verbeteren”, meent ze.

De andere nieuwe gezichten zijn Elke Bogaerts, Chantal Jacobs en Danny Schoonderwoert. “We zijn een nieuw, enthousiast en zeer complementair team. Alle leden zijn zeer gedreven en dat voelt meteen goed”, vertelt Chantal ­Jacobs.

“Samen met deze nieuwe ploeg gaan we ervoor. Schelle moet en zal veranderen, de N-VA is het enige alternatief. We hebben respect voor de twintig jaar ervaring van de huidige burgemeester, maar het is tijd om de sjerp door te geven”, stelt lijsttrekker Koen Vaerten.

Verkiezingsnieuws