© Jan Van der Perre

A12 vrijdagnacht afgesloten richting Brussel

In Antwerpen zal de A12 richting Brussel in de nacht van vrijdag op zaterdag van 20 uur tot 6 uur volledig afgesloten zijn omwille van het vernieuwen van de brugvoegen van het viaduct van Wilrijk. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). De werken zijn afgestemd op de renovatie van de Jan De Vostunnel op de A112 in dezelfde richting, die eveneens vrijdagavond begint en twee maanden zal duren.

De werken van vrijdagnacht aan het viaduct van Wilrijk zijn voorbereidende werken voor het vernieuwen van de brugvoegen tijdens zes weekends in de komende zomerperiode. De A12 zal tussendoor nog enkele keren een nacht afgesloten worden voor die werken.

Ook de Bevrijdingstunnel zal vrijdagnacht afgesloten zijn richting Brussel, net als de oprit Wilrijk-Valaar naar de A12. Het verkeer richting Brussel wordt lokaal omgeleid naar de Boomsesteenweg (N177).

Vrijdagavond beginnen ook grondige renovatiewerken in de Jan De Vostunnel (A112) richting Brussel. De oude tunnelwand wordt verwijderd en omwille van asbest gesaneerd, waarna er nieuwe en modernere verlichting, ventilatie- en veiligheidssystemen worden geplaatst. Die werken zullen twee maanden in beslag nemen. Het verkeer richting Brussel zal al die tijd door de andere tunnelkoker worden geleid, terwijl het verkeer richting Antwerpen op zijn beurt bovengronds via de Jan De Voslei (N186) wordt omgeleid. De werken zijn gelijkaardig aan de werken die vorige zomer en begin dit jaar in de tunnelkoker richting Antwerpen gebeurden.

Verkeer Antwerpen: actuele verkeersinformatie

Meer nieuws