© VDB

Yellow Tigers sluiten Women’s Nations League af met zege

De Belgische nationale volleyvrouwen (FIVB 13) hebben donderdag in het Italiaanse Eboli hun slotwedstrijd in de Women’s Nations League gewonnen. De Yellow Tigers haalden het met 3-1 van Thailand (FIVB 16). De setstanden waren 26-24, 23-25, 25-20 en 25-21 na twee uur wedstrijd.

Voor het team van coach Gert Vande Broek was het vijftiende en laatste partij in deze allereerste Women’s Nations League. Die vervangt de World Grand Prix.

België won in totaal vier keer (ook nog tegen Zuid-Korea, Dominicaanse Republiek en Argentinië) en ging elf keer onderuit. De Tigers waren al langer zeker van het behoud omdat alleen de zestiende en laatste degradeert. De Belgen eindigen als dertiende.

De finaleronde met zes wordt eind juni in het Chinese Nanjing gespeeld. Naast gastland China starten er de Verenigde Staten, Brazilië, Servië, Nederland en Turkije.

België: Van de Vyver (1), Van Gestel (16), Van Avermaet (2), Grobelna (19), Herbots (23), Janssens (16). Libero: Guilliams en Neyt. Kwamen in: Lemmens (4), Van Sas, Goliat, Flament (1).

Meer sportnieuws