© Photo News

De sfeer zit goed: Thorgan Hazard grapt al over matrasgate, ambitieuze Witsel niet tevreden met kwartfinales

Vandaag trainden de Rode Duivels een eerste keer op Russische bodem. Na de training stonden een ambitieuze Axel Witsel en Thorgan Hazard de pers te woord. Vincent Kompany en Thomas Vermaelen ontbraken op de training maar de jongste van de Hazard-broers had goed nieuws over de verdediger: “Als ik het hem vraag, zegt Vincent Kompany dat het goed gaat. Ik denk dat hij bij ons zal blijven.”

gegy

Thorgan Hazard: “Goed geslapen op onze eigen matras”

De Rode Duivels hebben hun eerste training op Russische bodem afgewerkt. Met pas maandag de eerste wedstrijd tegen Panama gaat het er nog ontspannen aan toe. Thorgan Hazard is niet de grapjas die zijn oudere broer Eden is. Hij is iets serieuzer, maar op de eerste persconferentie in Rusland liet hij de aanwezig journalisten toch even lachen toen hem werd gevraagd of het goed is in het hotel. “We zijn nog maar pas toegekomen. Ik kan alleen zeggen dat we allemaal goed hebben geslapen op onze eigen matras (knipoogt). Of ik een verschil voelde met die matras? Het blijven matrassen, maar iedereen heeft toch gezegd dat ze goed geslapen hebben. Ik heb goed geslapen, maar slaap eigenlijk altijd goed.”

© BELGA

Thorgan Hazard en de Rode Duivels werden bij aankomst in het hotel op een kleine dansshow getrakteerd. “We zijn hier gisteren toegekomen en het personeel ontving ons goed. We hebben nog niet alles gezien, want het hotel is groot. We maakten al een klein fietstochtje . Maar er valt nog veel te ontdekken.”

Alleen de internetverbinding kan nog beter. “De kamers zijn mooi, maar de internetverbinding moet nog wat beter worden om goed op de PlayStation te kunnen spelen. Als we met te veel tegelijk aan het spelen zijn, is het moeilijk.”

Als afsluiter had hij nog goed nieuws: “Het gaat beter met Vincent Kompany. Ik denk dat hij bij ons zal blijven, al heb ik geen nieuws over hem. Dat moet je aan de medische staf vragen.”

LEES OOK: Geen Kompany maar ook geen Vermaelen op eerste training in Rusland

© BELGA

Witsel: “Nieuwe kwartfinale zou een teleurstelling zijn”

Axel Witsel is duidelijk als hij over de ambities op het WK spreekt. “We speelden al twee keer op rij een kwartfinale, maar nu willen we daar voorbij. In Frankrijk was de uitschakeling in de kwartfinale een slecht resultaat. In Brazilië hadden we de ervaring nog niet om een ploeg als Argentinië te kloppen. Maar een nieuwe kwartfinale zou nu een teleurstelling zijn. We zijn beter gewapend dan twee jaar geleden. We hebben meer ervaring en meer vertrouwen. In onszelf en in onze manier van spelen.”

Witsel heeft het naar zijn zin in het systeem van Roberto Martinez. Net als bij Marc Wilmots is de middenvelder incontournable. “Ik ben mezelf bij de nationale ploeg. Elke coach waar ik bij speelde, wist me te appreciëren. Bij de Rode Duivels apprecieert iedereen het systeem met drie verdedigers. Als ik naast De Bruyne speel, zijn we met twee middenvelders die het spel kunnen maken. Ik ben dan misschien iets meer de verdedigende middenvelder. Maar alles is zeer goed in evenwicht in het systeem van Martinez.”

Het WK in Rusland is voor Witsel ook een terugkeer naar het land waar hij vier seizoenen speelde. “Het is leuk om terug te keren naar Rusland. Ik heb hier enkele jaren gespeeld en veel goede herinneringen opgedaan. Ik ga me hier helemaal geven voor de ploeg. Of dat nu in Rusland of in Brazilië is, dat maakt geen verschil. Dat geeft geen extra druk.”

MEER OVER DE RODE DUIVELS

Meer voetbalnieuws