© AFP

UCI ontkent drie miljoen euro gevraagd te hebben van Geraardsbergen voor WK wielrennen

Woensdagavond kondigde Véronique Fontaine (Open VLD), de Geraardsbergse schepen van Sport, aan op de regionale tv-zender TV Oost dat Geraardsbergen geen gaststad van het WK wielrennen 2021 zou zijn 'omdat de UCI drie miljoen euro vroeg'. De UCI ontkende dat donderdag aan Belga.

LEES OOK: Geraardsbergen haakt af als gaststad voor WK wielrennen 2021

'De UCI wil graag rechtzetten dat het een som van drie miljoen euro heeft gevraagd aan de stad Geraardsbergen', legde UCI-perswoordvoerder Louis Chenaille uit. 'Gedurende het proces van toewijzing van deze wereldkampioenschappen heeft de UCI slechts gesproken met enkele nationale comités, die zich kandidaat hadden gesteld. Deze comités hebben de verantwoordelijkheid steden voor te dragen voor het WK en leggen ook de budgettaire noden vast.' Over de grootte van het nodige budget werd niet gecommuniceerd.

De UCI wilde verder nog meegeven 'verheugd te zijn over de belangstelling van diverse kandidaten'. 'De gesprekken met de diverse actoren gaan verder met als doel de komende maanden de gaststad toe te wijzen', besloot Chenaille.

In 2021 viert het WK wielrennen zijn eeuwfeest, met de honderdste editie.

Meer sportnieuws