© Patrick Hattori

Controle bij taxi’s: twee bestuurders onder invloed van cannabis

Bij een controleactie die specifiek gericht was op taxi’s heeft de politiezone Mechelen-Willebroek woensdagavond twee taxibestuurders betrapt die reden onder invloed van cannabis. Een andere chauffeur had geen vergunning.

dvd, svh

De actie tegen zogenaamde ‘bezoldigd personenvervoer’ vond woensdagavond plaats. “Aan het Rode-Kruisplein in Mechelen werd een taxi zonder inzittenden geïntercepteerd”, zegt woordvoerder Dirk Van de Sande. “De chauffeur legde een positieve speekseltest af wegens het gebruik van cannabis.”

De man had bovendien geen rijbewijs bij. “Dat zou nog bij het Politieparket Vilvoorde liggen na een verval van het recht tot sturen”, aldus Van De Sande. “Betrokkene heeft echter zijn herstelexamens nog niet afgelegd. De taxi werd ter plaatse geïmmobiliseerd door middel van een wielklem voor 12 uur.”

Ook op het Koning Albertplein werd een bestuurder gecontroleerd. “De man legde een positieve speekseltest af wegens het gebruik van cannabis. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor een periode van 15 dagen”, zegt Van de Sande.

Ten slotte werd ook nog een taxichauffeur gecontroleerd die geen vergunning bleek te hebben. Hij krijgt een boete van 1.500 euro.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio