© rr

Vanavond eindigt ‘Thuis’-seizoen 23: dit waren de best bekeken afleveringen

Met een extra lange aflevering komt er vanavond een einde aan seizoen 23 van de populaire Eén-soap ‘Thuis’. De best bekeken afleveringen haalden meer dan 1,5 miljoen kijkers.

tove

De best bekeken afleveringen van het afgelopen seizoen waren die van 3 november (het huwelijk van Tom en Judith) en die van 24 januari (waarin Frank en Simonne vernamen dat Kaat was teruggevonden). De afleveringen werden door meer dan 1,5 miljoen mensen bekeken.

Nog meer cijfers

In de iets meer dan 200 afleveringen passeerden er liefst 752 figuranten, van wie de vrouwen met 440 in de meerderheid waren. De oudste figurant was 82 jaar, de jongste 1,5 week. Dat was baby Mieke, die in januari het pasgeboren dochtertje van Mayra ‘speelde’.

Eén seizoen beslaat 7.162 pagina’s tekst. Dat is zes keer alle scripts van alle Harry Potter-films. Er waren 339 draaidagen nodig voor de 209 afleveringen.

Er waren 443 dozen tissues nodig om alle acteurs te ontschminken.

Er werden 546 wasmachines gevuld om alle kledij van de personages proper te krijgen.

Bij de klantendienst van Eén kwamen het voorbije jaar liefst 706 vragen binnen van kijkers. De meest gestelde vraag was waar het nieuwe bankstel en dito gordijnen uit het decor van dokter Judith verkrijgbaar zijn.

Een goeie tweede waren de coole truien van Lowie. En op drie staat het behangpapier van agent Tim en zijn vriendin Sam. Het bloemetjesmotief valt blijkbaar bij veel kijkers in de smaak.