© rr

Man die verdronken Didier Bartholomeus uit taxi zette, moet naar rechtbank

De kamer van inbeschuldigingstelling in Antwerpen heeft Saddam E.A. naar de correctionele rechtbank verwezen voor de dood van Didier Bartholomeus. E.A. wordt een gebrek aan voorzichtigheid zonder het oogmerk te doden maar wel met de dood tot gevolg ten laste gelegd.

sare, dvd

“Wij zijn tevreden dat ons standpunt gevolgd is”, zegt advocaat Tim Foste die de moeder van Didier bijstaat. “Dit dossier verdient een debat voor de correctionele rechtbank.”

Didier Bartholomeus had in de nacht van 25 op 26 september 2016 zijn verjaardag gevierd in discotheek The Villa op het Eilandje. Hij had na afloop voor 20 euro een illegale taxi genomen. Bestuurder Saddam E.A. had hem bij de ‘Brug van den Azijn’ in Merksem uit zijn wagen gezet, omdat Didier zich lastig zou gedragen hebben. De Schildenaar verdween daarna spoorloos.

Het lichaam van Didier werd enkele dagen later uit het Dokske in Merksem gehaald. Hij was verdronken. Uit het onderzoek bleek niet dat de taxichauffeur iets met de dood van Didier te maken had. De raadkamer verwees hem vorig jaar enkel voor de bedrieglijke verberging van Didiers portefeuille naar de rechtbank.

De moeder van Didier ging in beroep: zij vindt dat Saddam E.A. zich ook zou moeten verantwoorden voor de onopzettelijk doding van haar zoon door een gebrek aan voorzorg of voorzichtigheid. Hij had de vermoeide Didier namelijk op een afgelegen en gevaarlijke plek uit zijn auto gezet. Het parket-generaal volgde haar stelling en vroeg de kamer van inbeschuldigingstelling vorige maand om hem wél door te verwijzen voor onopzettelijke doding. De K.I. is daar nu in gevolgd.

De advocaat van Saddam E.A., meester Kris Luyckx, heeft vertrouwen in een goede afloop voor zijn cliënt. “Ik ga met vertrouwen naar de correctionele rechtbank. Het openbaar ministerie had aanvankelijk ook al de buitenvervolgingstelling gevraagd, ik zie niet in waarom hun standpunt nu zou veranderen.”

LEES OOK: Moeder van verongelukte Didier: “Zorg voor elkaar als je op stap gaat, en gebruik een betrouwbare taxi-app” (+)

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio