Geradicaliseerde opgepakt in Antwerpen nadat hij niet terugkeerde naar gevangenis

Archiefbeeld van Justitiepaleis in Antwerpen

Geradicaliseerde opgepakt in Antwerpen nadat hij niet terugkeerde naar gevangenis

Print
Antwerpen -

In Antwerpen is dinsdagavond een 31-jarige gedetineerde opgepakt die sinds maandagavond spoorloos was nadat hij de gevangenis had mogen verlaten om te gaan werken. Dat zegt het Antwerpse parket woensdag. De man stond binnen de gevangenis bekend als geradicaliseerd. Hij is na zijn arrestatie voorlopig aangehouden en het parket gaat om de opheffing van de gunstmaatregel vragen.

De man in kwestie zit al in de cel sinds 2006 voor een reeks feiten waaronder gewapende overvallen, inbraken, valsheid in geschrifte, bendevorming en bedreiging. Zijn straf loopt pas af in september 2024. Sinds 2016 kwam hij echter in aanmerking om voorwaardelijk in vrijheid te worden gesteld en de strafuitvoeringsrechtbank liet hem momenteel toe om overdag buiten de gevangenis te gaan werken - een vorm van “beperkte detentie”. Maandagavond kwam de gedetineerde echter niet opnieuw opdagen aan de gevangenis zoals afgesproken.

De gevangenis signaleerde volgens het parket onmiddellijk dat de man nog op vrije voeten was. De politie kon hem uiteindelijk dinsdagavond opnieuw vatten. “Het parket heeft de betrokkene voorlopig aangehouden, waardoor zijn uitvoeringsdossier opnieuw zal worden voorgelegd voor de strafuitvoeringsrechtbank”, zegt parketwoordvoerder Ken Witpas. “Het parket zal desbetreffend, gelet op de feiten, de opheffing van de beperkte detentie vragen.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio