Beerschot Wilrijk trekt voormalige Lierse-middenvelder Faysel Kasmi aan

Print

Video: ATV

Beerschot Wilrijk heeft een nieuwe transfer voor het komende seizoen aangeworven. De 22-jarige Antwerpse middenvelder Faysel Kasmi heeft een contract voor één seizoen getekend.

De Belg met Marokkaanse roots keert zo terug naar het oude nest. Kasmi speelde zes jaar bij de jeugd van het toenmalige Beerschot waar hij weggeplukt werd door de aan Lierse verbonden jeugdacademie van Jean-Marc Guillou. Daar debuteerde hij als 18-jarige in het eerste elftal van de Pallieters.

Terug uit Ierland

Nadien werd Kasmi onder meer uitgeleend aan Standard en Omonia Nicosia, vooraleer in het seizoen 2016-2017 opnieuw een basisplek te veroveren op het Lierse middenveld. In januari 2018 werd hij gekocht door het Ierse Waterford. Ondanks dat de competitie in Ierland nog loopt, komt de Antwerpenaar met onmiddellijke ingang over naar De Mannekes.

Jan Van Winckel, hoofd van de technische commissie, is overtuigd dat coach Stijn Vreven tevreden is over zijn meest recente aanwinst. “Stijn Vreven erkent het talent van Kasmi en we kregen ook positieve feedback van onze techniektrainer Karim Bachar. Hij kent Faysel Kasmi als een uitstekende en leergierige prof. Daarom wilden we de Antwerpenaar een kans geven en ondertekende hij een prestatiecontract voor 1 jaar.”

“Ik ben hier klaar voor”

Kasmi wil die kans met beide handen grijpen. “Ik ben hier klaar voor. Ierland heeft dan niet de meest hoogstaande competitie, ik werd er mentaal veel sterker. Bovendien voelt dit als thuiskomen aangezien ik Antwerpenaar ben en jeugdspeler was bij Beerschot. Een gesprek met Stijn Vreven heeft me helemaal overtuigd. Wij gaan samen naar 1A.”

MEER VOETBALNIEUWS